Mix 2020. 06. 26.

Kiváló minőségű 3D nyomtatók, már Komáromban is!

Pár évvel ezelőtt valósággal berobbantak a köztudatba a 3D nyomtatók, melyekkel szinte bármilyen modellből kézzel tapintható, háromdimenziós tárgyat hozhatunk létre. Habár kezdetben az átlagember számára elérhetetlen árakon mozogtak ezek az eszközök, manapság már a különböző árkategóriáknak köszönhetően könnyen kiválaszthatjuk az igényeinkhez és pénztárcánkhoz leginkább passzoló nyomtatót. Ráadásul immáron városunkban is beszerezhetők a 3D nyomtatók, a Trend irodaházban található iFox s.r.o.-nak köszönhetően. Az újdonságnak számító nyomtatókról Rolandot és Biankát, a családi vállalkozásként üzemelő iFox s.r.o. két tulajdonosát kérdeztük.   

Bár a 3D nyomtatók sokak számára biztosan ismerősen csengenek, az EasyThreed márka még kicsit idegennek hangzik. Nem csoda, hiszen a minőségi EasyThreed nyomtatók újdonságként kerültek forgalomba Szlovákiában, elsőként ráadásul Komáromban. “A napokban kezdtük meg a forgalmazást és az országban még csak nálunk kaphatók az EasyThreed 3D nyomtatók. A környéken ezen kívül csupán Lengyelországban értékesítik ezeket a berendezéseket, ám ott is csak kis mennyiségben. Bár 3D nyomtatókat már eddig is be lehetett szerezni pár helyről Szlovákiában, a legtöbb terméket igencsak borsos áron kínálják. Ezért azt szeretnénk, ha ezekkel a kiváló minőségű EasyThreed nyomtatókkal is megismerkednének az embereket, melyek árfekvése jóval kedvezőbb a hasonló termékekhez képest, a berendezések színvonala ellenben kiemelkedő, ráadásul helyben beszerezhetők – mondta el érdeklődésünkre Roland. 

Az iFox s.r.o. kínálatában az egyszerűbb nyomtatóktól kezdve a profi gépezetekig minden megtalálható, így mindenki a saját szintjéhez, igényeihez és nem utolsó sorban pénztárcájához mérten válogathat. “Az átlag felhasználó általában a különböző játékok és figurák készítése miatt vásárolja meg a nyomtatót, míg a cégek a professzionálisabb nyomtatókkal már különböző alkatrészeket és prototípusokat állítanak elő. Terveink között szerepel egyébként az iskolák megszólítása is, hiszen úgy gondoljuk, a különböző oktatási intézmények is nagy hasznát tudnák venni egy-egy ilyen berendezésnek. Egy építészeti iskolától már érkezett is visszajelzés, reméljük a jövőben újabb intézményekkel bővül a lista” – tette hozzá Bianka.  

Az EasyThreed 3D nyomtatók használata rendkívül egyszerű, hiszen nem csak, hogy kezelésük semmiféle plusz képesítést és extra tudást nem igényel, de a nyomtatóhoz járó szoftver segítségével könnyűszerrel hozhatunk létre különböző modelleket. “A nyomtatáshoz elég egy számítógép, minden mást tartalmaz a csomag. A készülékhez egy használati utasítás és egy szoftver is jár, aminek segítségével megalkothatjuk a különböző modelleket. Az interneten egyébként rengeteg kész tervet lehet találni, melyek alapján egyből indulhat is a gyártás, de a különböző tervezőprogramokkal egyedi modelleket is tervezhetünk– tette hozzá Roland. 

Az EasyThreed nyomtatókkal szinte bármi legyártható a legkisebb elemektől a nagyobb, több alkatrészből álló konstrukciókig, aminek köszönhetően az iFox szolgáltatásai a koronavírus ideje alatt is rendkívül hasznosnak bizonyultak. Az egyes elemek gyártási ideje esetenként azonban több órát is igénybe vehet: “A nyomtatókkal a koronavírus elleni küzdelmet is tudtuk segíteni. Két nyomtatóval naponta összesen 40 darab arcpajzshoz tartozó fejpántot készítettünk, amivel a Komárom és a környéken található óvodák, iskolák és egészségügyi dolgozók munkáját támogattuk.

A nyomtatás ideje egyébként sok mindentől függ, a nyomtató fajtájától, az anyagtól, a méretektől és a tömörítéstől, de egy 5×5-ös kocka legyártása átlagban 3-4 órát vesz igénybe. A nyomtatható termékek tárháza pedig végtelen, hiszen a kis alkatrészektől kezdve a különböző figurákon át az összetettebb szerkezetekig tulajdonképpen mindent le lehet vele gyártani. Egy kis gyakorlással rengeteget lehet benne fejlődni, így mondhatni, hogy a határ szinte a csillagos ég” – mondta Bianka.

Aki pedig fejleszteni szeretné az iFox s.r.o.-nál vásárolt nyomtatóját, a cégtől a különböző alkatrészeket és tartozékokat is meg tudja hozzá vásárolni. Emellett viszont egyéb szolgáltatásokkal is várják az érdeklődőket: “A nyomtatók eladása mellett 3D-s nyomtatást és szervizelést is vállalunk, valamint termékek gravírozására is van lehetőség. Live chat-ünkön keresztül pedig tanácsadással is tudunk szolgálni, legyen az a márkával, berendezésekkel, vagy nyomtatással kapcsolatos” – tette hozzá végezetül Roland.

Az iFox s.r.o. várja a 3D nyomtatók és a nyomtatás iránt érdeklődőket a Lúdpiac téren (Tržničné námestie 4810) található Trend irodaházban lévő üzlethelyiségükben. További információért érdemes ellátogatni az ifox.sk weboldalra, vagy üzenetet írni az info@ifox.sk e-mail címre.