Város 2020. 10. 26.

Komárom megkezdte a felkészülést a tömeges tesztelésre

Komárom megkezdte a felkészülést az október 30-től november 1-ig esedékes tömeges koronavírus-tesztelésre. A Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) munkatársai a hadsereggel kiegészülve elkezdték felkutatni a tesztelésre alkalmas lehetséges helyszíneket Komáromban. A választóhelyiségeket is átnézték és számos esetben módosítást javasoltak.

„Jeleztük igényünket, hogy lehetőség szerint az óvodákban ne kerüljön sor tesztelésre. Alternatívaként javasoltuk a sportcsarnokot, valamint további kültéri helyszíneket is. Az iskolák esetében szintén a nagyobb kültéri helyszíneket részesítenénk előnyben” – mondta el Keszegh Béla, Komárom polgármestere. Az önkormányzat mindent biztosít annak érdekében, hogy a tesztelést követően kellőképpen fertőtlenítve legyenek a helyiségek.

A teszteléssel kapcsolatos részletek azonban még nem jutottak el az önkormányzatig. A polgármester éppen ezért kéri a központi válságstábot, hogy az általános dolgok mellett minél hamarabb közöljék a pontos információkat, többek között a határátlépésekkel kapcsolatban is, hogy az ingázók és a családok ne maradjanak bizonytalanságban, mert ellenkező esetben ez ismét problémákhoz vezethet.

A városi hivatal a friss információk birtokában folyamatosan értesíti majd a lakosságot. „Az internetes felületek mellett a Komáromi Lapok aktuális számában is elérhetők lesznek a legfrissebb információk, melyet szerdán és csütörtökön kapnak kézhez a lakosok. Az önkormányzat emellett egy infó vonal elindítását is tervezi” – tette hozzá a polgármester.

(tasr, fotó: mojekysuce.sk )