Sport 2016. 02. 02.

Kosár: Komárom nyert Szvit ellen

A komáromi MBK Rieker – COM-Therm csapata tegnap (február 1.) Kelet-Szlovákiában mérte össze erejét az Iskra Szvit csapata ellen, és egy pontos győzelmes aratott. 87-86-ra nyertek az Iskra ellen. Eközben a nagy rivális Léva Kassán vereséget szenvedett.

A kérdés az, hogy vajon a bajnokság következő 5 fordulójában sikerül-e odaérni a dobogó legalsó fokára az alapszakaszban.  Az első helyért már csak a pozsonyi Inter és a tavalyi ezüstérmes Privigye van versenyben. A pozíció megszerzésére már csak matematikai esélyük maradt kassaiaknak, akik az elmúlt hetekben mutatott gyenge formájuk miatt saját magukat írták ki a küzdelemből. A versenyfutás tehát a Lévai Patrióták és a MBK Rieker Komárom dőlhet el. Pillanatnyilag a komáromiak állnak kedvezőbb helyzetben, hiszen valamivel kedvezőbb a sorsolásuk és azonos pontszám esetén is nekik állna a zászló – írja a Felvidék.ma.

A tegnapi meccs első negyedében a Szvit esélyt sem adott Komáromnak, ám fordult a kocka, s az első félidőben összeszedett hét pontos hátrányát a harmadik játékrész derekán ledolgozta a komáromi csapat. Az utolsó negyedben a Szvit visszavette a vezetést, már hét pont volt az előnyük, a komáromiak szlovén bedobója, Bilics mintegy nyolc méterről elsüllyesztett hármasa azonban percekkel a vége előtt demoralizálta a Szvitet: a hazaiak lendület megtört, a komáromiak pedig ezt kihasználva végül egy ponttal nyertek.

BK Iskra Svit – MBK Rieker Com-Therm Komárom 86:87 (28:14, 23:32, 15:24, 20:17).
Legeredményesebbek: Bradley 24, Umipig 21, Bozsovics és Young 17, illetve: Bannister 24, Thompson 19, Bilics 14, Alawoya 10.

Forrás: lm, Felvidék.ma
Fotó: BK Iskra Svit

Szólj hozzá!