Város Dél-komárom 2018. 07. 27.

Komáromi lesz az ország tortája?

Még pár nap és eldől, hogy idén melyik cukrászda süteménye nyeri el a „Magyarország tortája” címet. A dél-komáromi Jánoska Cukrászda vezetője, Sztaracsek Ádám két tortával is ott van a legjobb hat között.

Ádám immár másodszor indult a megmérettetésen. Tavaly fekete gesztenyetortával és gyümölcsös profiterol tortával nevezett, akkor épphogy lecsúszott a döntőről.

Idén azonban a „Komáromi kisleány” fantázianevű diós morzsa és diós-mézes alapú, gyömbérrel megbolondított körtés-vaníliás-étcsokoládés csoda, illetve a „Hunyadi gesztenyés” is befért a legjobbak közé. Ez utóbbi torta ízvilágát a mandulás morzsa és a mandulás-csokoládés piskóta mellett, a különleges csokoládékrém, a szedres-ribizlis zselé valamint a gesztenyekrém adja.

Sztaracsek Ádám a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének idei, a szegedi Virág Cukrászdában rendezett év fagylaltja versenyén is szépen szerepelt. A cukrász ribizlis-málnás csokoládé sorbetes fagylaltja bronzérmet kapott, míg a Hunyadi gesztenyés fagylaltja közönségdíjas lett.