Város Dél-komárom 2020. 03. 10.

Koronavírus: több óvintézkedést is bevezetett Dél-Komárom is

A városban még az első olaszországi megbetegedések alkalmával megalakult a dr. Molnár Attila polgármester által vezetett helyi operatív bizottság, amely azóta is rendszeresen tart munkaüléseket.

Ezen alkalmakkor áttekintik az aktuális helyzetet, illetve az országos operatív törzs ajánlásai alapján folyamatosan aktualizálják a városra vonatkozó akciótervet.

A bizottság tegnap a kora délutáni órákban tartotta legutóbbi ülését, melyen a Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Molnárné dr. Taár Izabella is részt vett.

Amint az a tegnapi napon Komárom Város Hivatalos Oldalán megjelent közleményben is olvasható, legfontosabb tény, hogy Dél-Komáromot érintő koronavírusos eset nincsen.

A településen egyébként már korábban látogatási tilalmat rendeltek el a Selye János Kórházban, valamint az idős, beteg embereket ellátó helyi intézményekben.

A bizottság még a mai napon dönt az önkormányzat hatáskörébe tartozó, a közeljövő rendezvényeit, így a nemzeti ünnepet is érintő szükséges intézkedések meghozatalában, melyről órákon belül a város Facebook-felületén tart tájékoztatást.