Sport 2015. 02. 09.

KOSÁR: Kalapot le! A komáromiak a betegségek és a sérülések ellenére végig harcoltak!

A kosárlabda Budiš szlovák kupa dél-szlovákiai győztesei a pozsonyiak lettek. A győzelemről a pozsonyiak játékoskáderének szélessége és a komáromiak sok sérültje döntött. A meccsen újra nem lépett pályára Maslík, Stojanov és Kozlík. Mindezek mellett az extraliga legjobb irányító játékosa TJ Bannister a mérkőzés elejétől láthatóan bicegett, a második félidőre a lábfájás megakadályozta abban, hogy végig játssza a mérkőzést. „Hat úgy ahogy egészséges játékossal nem lehet játszani,” állapította meg Miljan Čurovič, a komáromiak edzője a mérkőzés után.

Az edző a mérkőzés után elégedetten értékelte csapata szereplését a bajnokságban. A komáromiak kiváló teljesítményt nyújtottak a döntő mérkőzésen is. Egy kis szerencsével a meccs végkimenetelét drámaivá tehették volna. Ugyan a harmadik negyed végén már 21 pontos vesztésre álltak, 83:77-re csökkentették a különbséget. A sérült TJ Bannistert Matúš Jurčina váltotta a pályán és jól végezte munkáját a támadás vezetőjeként. A hazaiaknak aztán nem jöttek a lövések és így az Inter előnye nőtt.

Az eredményről a harmadik negyed döntött, amikor az Inter 21 ponttal elhúzott. A negyedet nem játszotta végig TJ Bannister, lábsérülés miatt fel kellett adni a meccset. „Nagy stílusban játszottunk,” mondta Martin Rančík, a boldog legtöbb pont tulajdonos.

A döntő első negyede teljesen kiegyenlített volt, amikor az egyik csapat sem alakított ki nagyobb előny három pontnál. Az Inter Martin Rančík pontos dobásaira támaszkodott, Komáromnak pedig sikerült a bevált fegyverét használnia – a hármas lövést. 31:30-as állásnál a „fekete-sárgák” három gyors hármast lőttek, amikor Miloševič volt kétszer sikeres és Babič egy hosszú lövése is sikeres volt. A 15. percben így a pozsonyiak 40:32-re vezettek, ami az addigi legnagyobb pontkülönbség volt. A „cipészek” csapatában ezután a Jankovič-Bilič kettős remekelt és Alawoya hármasa után Komárom egy perccel a félidős szünet előtt 46:46-ra kiegyenlített. Az első félidőt végül 49:46-ra az Inter nyerte.

A harmadik negyed a pozsonyiaknak indult jobban, aki 12:1-es sor után 14 pontos vezetésre tettek szert. Komárom ideges lett, felbomlott a csapatjáték és nagy nagyon nehezen tudtak lecsípni az interesek vezetéséből. A 29. percben Bílik hármasa után a jelenlegi bajnok 19 ponttal vezetett és egyre közelebb került a kupa megszerzéséhez. Komárom igyekezett, harcolt, de a minőségibb ellenfélhez vasárnap egyszerűen nem nőttek fel. Ehhez persze hozzájárult az a tény, hogy TJ Bannisternek egészségügyi gondjai voltak és a mérkőzést komoly önmegtartóztatással tudta játszani.

A harmadik részre a pozsonyiak 79:58-ra emelték a vezetésüket és a találkozó sorsa eldőlt. Az utolsó negyedben ugyan öt perccel a vége Komáromnak sikerült 10 pontra csökkentenie a különbséget, de az Inter már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és meccs lefújása után ünnepelhette a kupa megszerzését.

BK Inter Incheba Pozsony – MBK Rieker COM-therm Komárom 87:80 (49:46)

Összeállítások és pontok: Rančík 29, Sedmák 16, Bílik és Graham po 10, Miloševič 8 (Babič 12, Ward 2, Baldovský és Starosta po 0) – Halada 22, Jankovič és Bilič 17, Kratochvíl 5, Bannister 4 (Alawoya 9, Jurčina 6, Marchyn 0).

Negyedek: 23:21, 26:25, 30:12, 8:22

TH: 18/10 – 18/13, szabálytalanságokk: 22:21, hármasok: 11:9, 750 néző előtt a mérkőzést Tomašovič, Brziak, Gabara vezették.

Szólj hozzá!