Sport Dél-komárom 2019. 07. 17.

Kosárlabda minden mennyiségben

Második alkalommal szervezte meg nyári edzőtáborát a dél-komáromi KVSE kosárlabda szakosztálya. Az egyhetes sport programnak a Jókai Mór Gimnázium tornaterme szolgált helyszínül. Petrák Richárd, Varga Tamás, Fülöp Zsolt és Szentirmay Péter edzők a sportág alapjait igyekeztek átadni, játékkal, sorversenyekkel, készségfejlesztéssel.

– A fiúkat az U11-es korcsoportban tudjuk versenyeztetni, nagy öröm, hogy tavaly a 15 csapatos megyei bajnokságban a 4. helyet szerezték meg a mieink. Az elmúlt szezonban az U14-es bajnokságban játszott a vegyes csapatunk is, idén ez a verseny nem indult. A Magyar Kosárlabda Szövetség nemrég létrehozta a B33-as tornarendszert, amelyben háromfős csapatok mérkőznek egymással, ha összejön a létszám az U14-eseket és az U16-osokat itt játszathatjuk. Sajnos az U20-as korcsoportban már kevesen vannak, betudható ez annak, hogy egyesek ebben az életkorban kezdik meg a főiskolát, egyetemet, míg mások munkába állnak. Mindezek miatt a tábor alapvető célja a tagtoborzás volt, az, hogy az utánpótláskorú fiúk és lányok megszeressék ezt a kiváló mozgásformát – nyilatkozta Szentirmay Péter.

Hozzátette; a szakosztály családi napot is tervez nemsokára, illetve szeptembertől folytatják a legfiatalabb korosztályt megszólító Dobd a kosárba! programot is.

A dél-komáromi kosárlabdának nagy hagyománya van a városban. A Kémények csapata épp 25 éve lépett pályára egy utcai versenyen, innen egészen az NB2-ig jutottak, majd több év kihagyás után egy oroszlányi városi bajnokság után újraszerveződve napjainkban sorra a Pest megyei és Komáromi-Esztergom megyei bajnokság élmezőnyében szerepelnek.