Sport 2022. 07. 10.

Óriások árnyékában a Klapka-téren

Pattogó labdák, óriás játékosok, sorra vonuló násznép, ördögi fotók. Ismét megtelt élettel az észak-komáromi Klapka-tér, ahol profik és amatőrök, a legkisebbek és a legnagyobbak, a legsportosabbak és a legelegánsabbak is megfordultak.

Már messziről hallani lehetett, hogy valami zajlik a főtéren. Szólt a zene, a gyülekező tömegből egyre magasabb és magasabb játékosok lógtak ki, akik sportmezeikben egymás után özönlöttek a terepre. Két streetball pályát alakítottak ki a Klapka-szobor körül és egyet a Tiszti Pavilon előtt. Utóbbin bármely lelkes látogató részese lehetett az aktív játéknak a nap folyamán.

Színvonalas meccseknek lehettünk tanúi, hiszen a Basketball Slovakia 3×3 streetball legütősebb állomása lett a komáromi. Immáron harmadszor sikerült a főszervezőnek, Ladislav Stojanovnak idehoznia a rendezvényt. A több fordulóból álló esemény Kassán, Szereden, Trencsénben, Handlován is hódított. “Bármilyen csapat nevezhetett, aki szereti a kosárlabdát, köztük külföldiek is.

Külön öröm, hogy mivel Komáromban rengetegen szeretik és űzik is a kosárlabdát, ilyen sok csapat jelentkezett.

Sajnos a propagálás idén nem sikerült tökéletesen, így ezúton szeretném megígérni, hogy jövőre kellőképpen tudatjuk majd a komáromiakkal, ha a Basketball Slovakia 3×3 egyik állomása ismét városunkban kap otthont.”

A hazai együttesek mellett a világbajnok szerb és lengyel válogatott 2-2 tagja is színre lépett. A fiatalabb csapatok közt is különleges játékosok dobáltak kosárra, mint például a komáromi Samuel Volárik, aki jelenleg a legjobb szlovákiai 3×3 streetball játékos. Ráadásul jövőre a komáromi kosárlabdacsapatot erősíti majd a tehetséges játékos.

A mérkőzések közti szünetekben táncoslányok műsora színesítette a programot, és aki figyelmesen kémlelte az eseményeket, boldog, ifjú párokat is láthatott elvonulni. Mindeközben kabalaállat is feltűnt az emberek közt, akivel bátran lehetett fotót csinálni.

Ősztől pedig újra kosárlabda-bajnokságtól lesz hangos a sportcsarnok. A BC Komárno csapata továbbra is Bosniak Zlatko Jovanovič vezetőedzővel az élen kezdi a szezont. Érdekesség pedig, hogy egy amerikai játékost is sikerült igazolniuk. Sok sikert kívánunk!