Turizmus Dél-komárom 2023. 06. 30.

Közel 100 fagylatot neveztek a mesterek a dél-komáromi Év Fagylaltja versenyre!

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft.-vel közösen, Dél-Komáromban a Jókai ligetben rendezi a 25. Év Fagylaltja versenyt, július 7-én, azaz jövő hét pénteken – írja a komarom.hu.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnökének tájékoztatása szerint, a rendezvény iránt nagyon komoly szakmai érdeklődés mutatkozik. Az eredeti kiírás szerint 72 fagylalt nevezését várták, de végül 81-et fogadtak be.

A Jókai ligetben mintegy százféle fagyi kóstolására lesz lehetőség. A délelőtti kínálatban a tavalyi győztes és a 2020-as Év Fagylaltját is megkóstolhatják az érdeklődők, továbbá az idei Gelato Europe Cup-on Európa-bajnoki magyar bronzcsapat kettő versenyfagylaltja is kóstolható lesz. A fagyikat 400 Ft-os kóstolójegy ellenében, tölcsérben és sétálótálkában is lehet kérni majd.

Az ételallergiások is bátran ehetnek majd fagylaltot, hiszen az allergéneket is jelölik majd a szakemberek. Az ismertetőket kihelyezik a pultokon és a fagyibeszúró táblán az allergének kezdőbetűkkel lesznek jelölve. A kínálatban továbbá 18 féle „minden mentes” fagylalt is szerepel!

A kóstolás mellett a közönség a helyszínen láthatja, hogyan készülnek el a fagyik.

Míg délelőtt a korábbi évek győztesei közül lehet válogatni, 15 óra után a versenyben lévő fagylaltokat lehet megkóstolni. Az Év Fagylaltja Verseny a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében egész napos kikapcsolódást nyújt a család minden tagja számára. Délelőtt fellép a Napvilág zenekar, délután 15 órakor a Zsebsün együttes zenél a gyerekeknek, családoknak, majd a Bábuci Bábszínház és Kiss László bűvész lép színpadra. 18 órakor dobsimogató kezdődik, melyen a gyerekek kétszáz különféle ütőhangszert szólaltathatnak meg. A színpadi programok mellett kitelepül Kádár Ferkó fotószínháza, a Street Generations az air track szőnyeggel, lesz virgonckodó játszópark, zsonglőrjátszóház és óriásbuborék-show is. Az Év Fagylaltja Versenyt 19 órától, Vastag Csaba koncertje zárja.