Mix Dél-komárom 2022. 07. 20.

Közönségdíjat kapott a dél-komáromi Bella Serrata az Év Fagylaltja versenyen

Benkő Péter, a dél-komáromi IREKS-Stamag Kft. cukrászati vezetője különdíjat, pontosabban közönségdíjat vehetett át Bella Serrata nevű fagylaltjával az Év Fagylaltja versenyen, melynek eredményhirdetését Budapesten tartották – írja a kemma.hu.

A mester elmondta, egy szicíliai szakmai út során kóstolta először ezt a mogyorós, csokoládés ízű fagylaltot. Hatalmas elismerésnek tartja a közönségdíjat, örül annak hogy a Bella Serratának ilyen nagy sikere volt.

A cukrászati vezető mellett az ugyancsak komáromi Sztaracsek Ádám két fagylaltja is döntős volt, az A kategóriában az Amiamo mandulással, illetve a menteseknél a Málnás mogyorós csokival jutott a legjobbak közé. Az Év fagylaltja vándorkupát és az aranyérmet az oroszlányi származású Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte.

A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. A Közönség zsűri tagjai voltak: Erős Antónia (műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója,) Kautzky Armand (Jászai Mari-díjas színművész), Tóth Enikő (színművésznő), Triscsuk Krisztina (válogatott kézilabdázó), valamint Vajda Luca (A Konyhafőnök műsor döntőse).

(Forrás: a kemma.hu cikke alapján / Fotó: Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület)