Kultúra Dél-komárom 2018. 09. 14.

Kulturális örökségünket ünnepeljük a hétvégén

Dél-Komárom idén is csatlakozott az európai kulturális örökség napjai országos programsorozathoz. Az események első állomásaként ma (09.14.) délután 17 órakor nyitja meg kapuit Bruncz János fafaragó a magyarság történetét bemutató kiállítása a Monostori erődben.

Szombaton és vasárnap óránként induló egyenruhás tárlatvezetéssel, az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Hagyományőrző Közhasznú Egyesület puskamustrájával, valamint sétahajózással várja a látogatóit az erőd.

Szeptember 15-én és 16-án 10-től 16 óráig az Igmándi erőd is ingyenesen látogatható!

Az eseménysorozatra a Komáromi Klapka György Múzeum is készül. Szeptember 15-én délelőtt 10 órától 16 óráig nyílt napot tartanak az idei ásatások fő helyszínéül szolgáló MOL városrészben található légió táborban, szintén ezen a napon 11 órától 14 óráig Számadó Emese múzeumigazgatónő tart előadást higiénia a római korban címmel a Molaji Sporttelepen.

A római kor utolsó évszázada a Dunakanyarban elnevezésű időszaki kiállítás szeptember 15-én és 16-án reggel 9 és délután 17 óra között tekinthető meg a múzeum főépületében, a Kelemen László utcában.