Város 2017. 10. 25.

Kutyaélet

Soha nem látott tömeget vonzott a CACIB nemzetközi kutyakiállítása a Monostori erődbe az októberi hosszú hétvégén. Összesen 34 országból érkeztek kiállítók és közel 9000 kutyát bíráltak el. Az esemény sztárvendége Növényi Norbert volt. 

Három napon át kutyaugatástól volt hangos a Monostori erőd, ahol a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége rendezett nemzetközi kiállítást. A rendezvényen még soha nem volt akkora részvételi arány, mint most. Ez köszönhető egyrészt a kutyabarát helyszínnek, másrészt a szövetség kitartó munkájának.

A nevezési létszám a központi versenyre 6630 volt, a speciális programokra azonban további kutyákat is hoztak, így a három nap alatt közel 9000 kutyát bíráltunk el. Európában senki más nem tud ekkora létszámot produkálni. Kiállítóink közel kétharmada külföldről érkezett, a szomszédos országokon kívül az Amerikai Egyesült Államokból, Finnországból, Oroszországból és Japánból – tudtuk meg a szövetség elnökétől, Korózs Andrástól.

Az elnök elárulta azt is, hogy Magyarország elnyerte a 2021-es európai kutyakiállítás rendezési jogát, ami azért nem kis teljesítmény, mivel az egyes országok általában 10-15 évente rendeznek hasonló méretű megmérettetést

Megfigyelhető a minőségi javulás, azonban a hobbikutyás kiállítók megfogyatkoztak. A kiállítás nem olcsó mulatság, hiszen pénzbe kerül a nevezés, az utazás és az itt tartózkodás is. Ezért a kiállítóink 90 százaléka profi tenyésztő. Európában az elmúlt évek gazdasági nehézségei miatt csökkent a nagytestű kutyák száma, kedveltebbek lettek a kisebb testű ebek, akiknek az ellátása, gondozása nem igényel akkora kiadást – avatott be a kulisszatitkokba Korózs András.

Az eseményen fellépett Hamza Viktória, aki a lovak szabad idomítását mutatta be.

Képgaléria: