Sport 2017. 11. 06.

Labdajátékok és sportlövészet: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei az október 30-november 5-ei hétről.

Kosárlabda

PP & TV RAJ Žilina – MBK Rieker COM-Therm Komárno 87:75 (43:43)
-Eurovia SBL 8.forduló-
A mérkőzés első félideje rendkívül izgalmas és kiegyenlített játékot hozott. Egyik sem csapat olyan előnyt kialakítani, amelyet a másik csapat pár másodpercen belül ne tudott volna visszahozni. Az első félidő legnagyobb előnye a hazai csapathoz fűződik, egy alkalommal vezettek 5 ponttal, a komáromiak azonban minden egyes alkalommal vissza tudtak vágni. Így tehát nem meglepő, hogy egyenlő állással vonultak szünetre a felek. A harmadik negyedben pedig tovább folytatódott ez a tendencia. Egyszer az egyik, pár másodperccel később pedig már a másik csapat birtokában volt az előny, végül csekély mennyiségű, 3 pontos hazai vezetéssel kezdték meg a csapatok az utolsó negyedet. A Zsolna gárdája azonban itt már magabiztosan építgette előnyét, amit a komáromiak már nem tudtak visszahozni, így végül 12 pontos vereséget szenvedtek a másodosztály tavalyi győztesével szemben. Komáromi részről a legkiemelkedőbb teljesítményt Bowman és Diminič nyújtotta. Előbbi a 18 pontja mellé 8 lepattanót is összegyűjtött, míg a horvát center 17 pontot és 9 lepattanót ért el.

MBK Rieker COM-Therm Komárno – KB Košice 82:70 (40:33)
-Eurovia SBL 9.forduló- 
A Kassa kosárlabdacsapata azzal a feladattal érkezett Komáromba a hétvégén, hogy megtörjék a piros-fehérek hazai pályán őrzött veretlenségüket. Ami pedig nem volt könnyű feladat, tekintve, hogy a „Bikák” az idei évben még egyszer sem tudták győztesként elhagyni az ellenfél pályáját. Végül ez a legutóbbi fordulóban sem sikerült számukra. A rendkívül kiegyenlített első negyed után a második játékrészben a hazaiak már két és fél perc után 8 pontosra növelték előnyüket, amit a félidő végeztével is meg tudtak tartani. Bár ehhez nagyban szükség volt Adams értékesített hármasára 6 másodperccel a félidőt jelző dudaszó előtt.  A folytatásban aztán a hazai csapatnak sikerült tovább építenie előnyét, így magabiztos, 15 pontos vezetés birtokában várhatták az utolsó negyedet, ami végül már nem hozott sok izgalmat. A komáromi csapat a kezében tartotta a mérkőzést, így megérdemelten, 12 pontos győzelemmel zárták az estét. A mérkőzésen visszatért a hazaiak kapitánya, Tomič és a tőle megszokott, jó teljesítménnyel rukkolt elő: 16 pontja mellé kiosztott 9 gólpasszt. A mérkőzésen a legtöbb pontot a szintén komáromi Adams szerezte, szám szerint 17-et. Mellettük a 12 pontot és 5 lepattanót szerző Lukáš Hoferica is nagyszerű teljesítményt mutatott a padról beszállva. Komárom továbbra is a 6.helyet foglalja el a tabellán, a következő fordulóban, szerdán Igló csapata látogat el városunkba, majd ezt követően utazik a csapat Lévára.

A kapitány visszatért és győzelemre vezette a csapatot (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés összefoglalója:

Labdarúgás

KFC Komárno – AFC Nové Mesto nad Váhom 1:2 (0:2) 
gólszerzők: Matić 86′ ill. Mikuš 6′ (büntető), 31′
-szlovák másodosztály 15.forduló-
A komáromi csapat nem tudta tovább gyarapítani a 3 forduló óta őrzött veretlenségét, s végül hazai pályán kikapott az esélytelenebbnek vélt Vágújhely csapata ellen. A lilák már a mérkőzés elején, a 6.percben hátrányba kerültek Mikuš révén, aki a Kosťukevič kapus szabálytalanságát követően befújt büntetőt váltotta gólra. A 31.percben pedig már megduplázódott a vendégek előnye. A büntetőt értékesítő Mikuš a vendégek egyik támadásánál jól helyezkedett, így a lövés utáni kipattanó labdára lecsapva sikeresen tudta a hálóba vágni azt. Komáromi részről csak a mérkőzés végén érkezett válasz a bekapott két gólra, amikor is Matić nem épp a legideálisabb helyről elvégzett szabadrúgása csapódott tökéletes ívben a hálóba. Bár ekkor egy apró reménysugár még felragyogott az egyenlítésre, a hazaiaknak nem sikerült már pontot menteniük. Ezzel Komárom visszaesett a tabella utolsó előtti helyére, ezzel együtt a kiesőzónába. A következő fordulóban a jelenleg 3.helyezett Szakolca látogat Komáromba.

A hazaiak egyetlen gólját megelőző pillanatok (fotó: František Kecskés facebook oldal)

A mérkőzés összefoglalója:

Röplabda

COP Volley Trenčín B – VK Spartak UJS Komárno 
1:3 (25:20, 15:25, 20:25, 17:25) 
1:3 (22:25, 25:23, 22:25, 25:27)
-szlovák másodosztály 7.forduló-
A komáromi röplabdások a Trencsén B csapatának vendégeként léptek pályára, s távoztak onnan két győzelemmel. A két összecsapás közül az első mérkőzés hozott magabiztosabb komáromi előnyt, még úgy is, hogy az első játékrészt a hazaiak nyerték. Ezt követően Komárom csapata kezében tartva a mérkőzést, győzedelmeskedni tudtak. A második mérkőzés már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, ám végül szintén a komáromiak örülhettek, és indulhattak haza elégedetten. A második helyezett Komárom a következő fordulóban hazai pályán lép pályára, ellenfele pedig Privigye B csapata lesz.

(Fotó: VK Spartak UJS Komárno facebook oldal)

Sportlövészet

Komárom kupa névvel első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az önkormányzat, a KVSE és a Finomító SLK hármasa október végén. A dél-komáromi Városi Sportcsarnokban rendezett országos megmérettetése két nap alatt 240 sportlövő fordult meg az állásokban. Az ifi lány kategóriában a komáromi Bajos Gitta (Finomító SLK) végzett az első helyen, míg a nők mezőnyében Miskolczi Julianna (KVSE) bizonyult a legjobbnak. Nagyszerűen szerepelt Pekler Zalán és Horváth Lea is a junior kategóriában. A felnőttek közül Kapás István aranyat, míg Nagy Sándor ezüstöt hozott. Dr. Molnár Attila polgármester a Komárom kupa alkalmából különdíjat alapított, melyet Pekler Zalán érdemelt ki.