Sport 2018. 02. 02.

Lengyelországban mérettették meg magukat a komáromi karate klub tagjai

Rzeszów városában rendezték meg ismét a ‘‘Kárpátia Kupa‘‘ Nemzetközi karate versenyt a hétvégén, ahol több európai ország versenyzői között részt vettek a komáromi Seishin Karate Klub képviselői is.

A megmérettetésen közel 70 klub és 600 karatéka vett részt, 12 országból (Ausztria, Belgium, Csehország, Horvátország, Spanyolország, Litvánia, Fehéroroszország, Ukrajna, Magyarország, Svédország, Szlovákia és Lengyelország). Ez a szám szinte már kis Európa Bajnokságnak számít. A Seishin Karate Klub ismét kiválóan helyt állt a versenyen. A résztvevők már pénteken útnak indultak, hiszen ekkor volt a mérlegelés és a regisztráció is. Majd szombaton délelőtt, az ünnepélyes megnyitó után következhettek a küzdelmek.

Elsőként Cserepes Zoltán (Nemesócsa) mérkőzött meg magyar ellenféllel, akivel szemben azonban sajnos alul maradt.

Markovics Ádám (Keszegfalva) lengyel ellenfelet kapott. Az összecsapáson a hazai pálya előnyét is élvező lengyel sportoló diadalmaskodott.

Hupian Kristína (Keszegfalva) első körben spanyol ellenfelet kapott, s végül bíróival meg is verte őt. A 15 kg-mal nehezebb döntős ellenfele Ukrajnából érkezett, miután pedig őt már nem sikerült Kristínának legyőznie, a II. helyért járó díjakat vehette át az eredményhirdetésen.

Mindenkinek szívből gratulálunk, azoknak is akik most nem tudtak dobogóra állni. A karate klub tagjai legközelebb februárban, Magyarországon, és Horvátországban versenyeznek.

További hír a klub háza tájáról, hogy a Seishin Karate Klub új tanfolyamot indít február 5-étől Komáromban a régi birkózó csarnok épületében (info: 0905 79 33 38).