Sport 2016. 10. 14.

Likér Péter lesz az olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella edzője is

Likér Péter lesz az edzője a magyarországi háromszoros olimpiai bajnok kajakos Szabó Gabriellának. Likér emellett tovább irányítja a szlovákiai kajak négyest is, amely ezüstérmes lett a riói olimpián.

Szabó Gabriella, a Budapesti Honvéd SE sportolója Tóth László helyett választotta Likért. Tóth László 2013 volt a sportolónő edzője. Szabó az elmúlt héten jelentette be, hogy novembertől edzőt vált. Amikor a riói játékok után a következő négyéves ciklust tervezte, döntött az edzőváltás mellett. De a váltás okairól nem nyilatkozott. A 30 éves kajakozónő a megszokottnál hosszabb szünetet tart, novemberig nem végez vezetett edzést, utána azonban ugyanúgy a BHSE sporttelepén készül, mint eddig. Szabó Gabriella a 2012-es londoni olimpián négyesben, idén Rióban pedig párosban és négyesben nyert aranyérmet.

Likér Péter emellett tovább irányítja a szlovákiai kajak négyest is, amely ezüstérmes lett a riói olimpián. „Gabival a 2014-es moszkvai világbajnokságon ismertük meg jobban egymást, ahonnan csak három csapat hozott dupla aranyérmet, ő, a fiúk és a cseh Dostál. A fiúkkal Szolnokra kezdtünk járni, jó eredményeket értünk el, ők az egyetlenek a világon, akik Moszkvából és Milánóból, tehát két egymást követő vb-ről három aranyérmet hoztak. Egyre jobban kezdtek felfigyelni ránk, elég nagy elismerést kaptunk. Gabi három évig dolgozott a korábbi edzőjével, aki jól felkészítette, de néhány apróbb dologban nem értettek egyet, ezért úgy gondolta, váltania kell. Szeretne még Tokióig kajakozni, ezért megkeresett, azt mondta, velem tudná elképzelni a közös munkát. Ez számomra óriási elismerést jelentett, hiszen egy többszörös olimpiai bajnokról van szó” – mondta az Új Szónak Likér.

Forrás: Új Szó, MTI