Sport 2018. 07. 02.

Magyar edző ül le a komáromi kosárcsapat kispadjára

A 39 éves Vavra András az MBK Rieker COM-Therm Komárno új vezetőedzője – adta hírül Facebookon a 6th Man Basketball  ügynökség. 

Úgy tűnik városunk kosárlabdacsapatánál is megkezdődik lassan a felkészülés a következő bajnoki szezonra. Az új vezetőedző kinevezése legalábbis erre enged következtetni.

A 39 éves Vavra András 1996-ban kezdte profi pályafutását játékosként. 18 éves karrierje alatt több magyarországi csapatban is megfordult, de játszott két évet az ausztriai Mattersburgban is. 2014-ben, a budapesti MAFC csapatából vonult vissza, majd itt kezdte edzői pályafutását is, először, mint másodedző.

Egy év után Oroszlányba költözött, hogy a helyi OSE Lions vezetőedzője legyen. A Komárom-Esztergom megyei klubot 3 évig irányította, mígnem 2018 júniusában menesztették posztjáról.

A magyar szakember így most Komáromban próbálhat szerencsét és töltheti be a szlovén Miloš Šporar távozása után megüresedett helyet. Šporar 2017 októberében került Komáromba, irányítása alatt az MBK Rieker COM-Therm Komárno bejutott a szlovák bajnokság rájátszásába, az elődöntőben viszont a későbbi bajnok Léva gárdája kiejtette a komáromiakat.

 

(6th Man Basketball Agency Facebook oldal)