Mix 2020. 04. 24.

Már a komáromi kórházban is van lehetőség az önkéntes tesztelésre

Immáron a komáromi kórház is elindította a COVID-19 vírusra vonatkozó önköltséges tesztelés lehetőségét. Az önkéntes tesztelés költsége 65 euró.

Szerdától (április 22.) a komáromi kórház is bevezette az önköltséges tesztelés lehetőségét, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy bárki letesztelheti magát koronavírus-fertőzésre, az orvos javaslata nélkül is. Ebben az esetben természetesen a tesztelt személynek kell állnia a vizsgálat költségeit, mely jelen esetben 65 euró.

A kórház igazgatója, Miroslav Jaška elmondása alapján már többen érdeklődtek a tesztelési lehetőség iránt: „Főleg a határ másik oldalán dolgozók kerestek fel minket eddig az önkéntes teszteléssel kapcsolatban. De persze többen is akadtak már, akik csak meg akartak bizonyosodni arról, hogy nem fertőzöttek. Mellettük cégek is jelentkeztek, hogy munkavállalóikat szeretnék teszteltetni. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy a kórház egy külön erre a célra kijelölt pontján biztosítjuk ezt a lehetőséget.”

A tesztelés iránt érdeklődők a 035/7909333 -as telefonszámon, vagy e-mailben, a recepcia@nemocnicakomarno.sk-ra küldött üzenettel jelentkezhetnek a vizsgálatra.

Az előre egyeztetett időpont alapján a mintavételre az erre a célra kijelölt helyiségekben kerül sor. A mintákat a zólyomi kórház laboratóriumában vizsgálják ki, majd a megbeszéltek alapján értesítik az eredményről a teszt igénylőjét.

A teszt eredményét szlovák mellett magyar, angol és német nyelven is kézhez kapják az érintettek.

Ahogy pedig arról egy másik cikkünkben beszámoltunk, egy esetben már eredményre is vezetett az önkéntes tesztelés, hiszen egy (egyébként tünetmentes) komáromi férfinál kimutatták a koronavírus-fertőzést.

(tasr, kép: Komáromi Kórház)