Város Dél-komárom 2023. 02. 21.

Tavasszal nyit a KFC Dél-Komáromban

Tavasszal nyit a KFC gyorsétteremlánc új tagja Dél-Komáromban – számolt be nemrég a város közösségi oldalán dr. Molnár Attila polgármester.

A városvezető elmondta, az új étterem a Vasmacska Étterem mögött, a Tesco parkolóban épül. A polgármester nagyon fontos eredménynek nevezte, hogy már a legnagyobb világmárkák is fantáziát látnak a városban, ebből is látszik, hogy Dél-Komárom a régió vezetőszerepére tör.

– Nagyon örülünk, hogy már idén tavasszal meg tud nyitni ez a 90 belső férőhelyes, 32 teraszhellyel, drive-in szolgáltatással is rendelkező 290 m2-es étterem, mely 40 új állás helyet jelent az itt élőknek. Mindezen túl pedig azt is fontos hangsúlyozni, hogy a nyitás ténye újabb adóforintokat jelent a város büdzséjében, melyből mások mellett a komáromi kedvezményrendszer biztosítását is fenn tudjuk tartani. Remélem, hogy a közeljövőben újabb világmárkák betelepüléséről is számot tudok adni – zárta gondolatait a polgármester.

Mint arról a kemma.hu korábban már beszámolt, a vállalat elsősorban Dél-Komáromra kiváló elhelyezkedése, idegenforgalmi és kulturális jelentősége esett a választás.

Az új munkatársak toborzását rövidesen elindítja cég. Először éttermi vezetőket, majd csapattagokat keresnek, akik teljes körű, fizetett tréning után nyithatják meg az éttermet. A társaság minél hamarabb szeretne kizárólag helyi és környékbeli munkavállalókkal működtetni a dél-komáromi KFC-t.

KFC

A KFC (1991-ig hivatalos teljes nevén Kentucky Fried Chicken) a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca. A világon jelenleg több mint 16 000 KFC étterem található. Az éttermek fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amelyeket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek. Szerte a világon évi több mint egymilliárd csirkéből készült terméket fogyasztanak a vásárlók a KFC éttermeiben.

Az Egyesült Államokból kiindulva ma már a Föld 137 országában találkozhatunk Harland Sandersnek, a KFC alapítójának arcképével (ami a cég védjegye). Az étterem másik ikonjává vált a papírkosárban felszolgált csirke.