Sport 2020. 06. 12.

Németh Vivien: Szeretnék bajnokságot nyerni a komáromi lányokkal!

A komáromi KFC csapata női csapata nagyszerűen teljesített a női II. liga A-csoportjában a bajnokság idő előtti befejezéséig, hiszen a Lilák a harmadik helyen álltak és két évvel a megalakulás után a lányok már a bajnoki címért küzdhettek. 

A KFC női csapatának kapitányával, Németh Viviennel az egyesület készített interjút az eredményekről és tervekről. Az alábbiakban ezt közöljük.

Miért kezdtél el focizni?

Amikor a családodban rajtad kívül minden gyerek fiú és a környező utcákban is a fiúk vannak többségben, akkor a lányok általában focilabdát kérnek barbie baba helyett :) Így kezdődött az én történetem.

Hol kezdtél el versenyszerűen játszani?

Itthon, Ekecsen, évekig játszottam a fiúkkal egyedüli lányként, utána fociztam egy évet Kisudvarnokon, itt már nőkkel. Ezután jött egy szünet. Majd Dunaszerdahelyen kezdtem újból.

Hogyan kerültél Komáromba?

Miután a DAC-nál úgy döntöttek, nem indítanak a következő szezonban felnőtt női csapatot, így csapat nélkül maradtam. Ekkor döntöttük el hárman (Csicsó Andrea, Nagy Laura és én), hogy a következő szezonban az újoncként indulni tervező Komáromnál próbálunk szerencsét. Nagyon kellemes meglepetés fogadott minket Komáromban. Gondolok itt az edzések minőségére, látogatottságára, a vezetőség hozzáállására. Új lendületre, motivációra kaptam, kaptunk.

Hogyan jellemeznéd magad, szerinted miért pont Te lettél a csapatkapitány?

Meglepett, de persze nagyon örültem a bizalomnak amit ilyen gyorsan megkaptam egyszerre a csapattól és az edzőtől is. Szeretek játszani, szeretem a kihívásokat, a lehetőséget a fejlődésre. Elszánt vagyok és él bennem a versenyszellem. Szeretek csapatban dolgozni, szeretem, ha jó a hangulat a csapaton belül, azt se bánom ha a bohóc szerepét kell kicsit magamra ölteni.

Hogyan látod a csapat fejlődését az elmúlt két bajnoki évben?

Elképesztő! A keretünk rengeteg változáson ment keresztül rövid idő alatt. A kitartásnak, rendszeres edzéslátogatottságnak szerintem mások számára is látható eredményei vannak. Nagyon büszke vagyok a csapatra, rengeteg munkája van benne mindenkinek. 

A KFC mellett aktív sportszervezői életet élsz. Tudnál erről mesélni, hogy mivel foglalkozol?

A helyi sportszervezetnél tevékenykedem, edzőként foglalkozom gyerekekkel. A sport nemcsak a sokat emlegetett dolgok (egészség, állóképesség, jó kondi, stb.) miatt fontos, hanem azért is, mert számos olyan alapleckét kapunk az életről, amiket fontos minél hamarabb megtanulni.

Milyen rövid- és hosszú távú céljaid vannak?

Szeretnék bajnokságot nyerni a komáromi lányokkal! Egyre jobb eredményeket érünk el, biztos vagyok benne, hogy a jövőben minden esélyünk meglesz, hogy nyerjünk, és élni is fogunk a lehetőséggel! Szeretnék a jövőben edzőként továbbra is foglalkozni gyerekekkel, folytatni az edzőtáborok szervezését. Minél jobb lehetőségeket bebiztosítani számukra a fejlődésre. Szeretnék minél több tudást magamhoz venni, és minél több tapasztalatot gyűjteni. Sporton kívül szenvedélyem még az utazás is, rengeteg helyre szeretnék még eljutni, rengeteg dolgot szeretnék még kipróbálni, a bakancslista egyre csak bővül. 

Mit üzennél azoknak a lányoknak, akik komolyabban szeretnének ezzel a sporttal foglalkozni?

Álmodjanak nagyot, de haladjanak lépésről lépésre, sokan túlbecsülik, hogy mit képesek elérni 1 év alatt, és alábecsülik azt, hogy mit képesek elérni 10 év alatt! Fontosnak tartom megtalálni a megfelelő támogató közeget, így könnyebb feldolgozni az útközben adódó nehézségeket! Eddzenek sokat! Élvezzék!

(kfckomarno.sk)