Város Dél-komárom 2020. 04. 27.

Már Dél-Komáromban is kötelező a szájmaszk használata

Dél-Komáromban a zárt terekben, különösen a kereskedelmi egységekben lesz kötelező maszkot, vagy arcot takaró sálat, kendőt viselni a járványhelyzet miatt – írja a kemma.hu.

Szombattól (április 25.) Dél-Komárom zárt tereiben, elsősorban a közösségi zárt terekben, kereskedelmi egységekben kötelező a maszk, vagy arcot és szájat takaró kendő, sál viselése. Dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere pénteken jelentette be mindezt, kiemelve: ennek azért van értelme, mert a személyes kontaktok leginkább ezeken a helyszíneken történhetnek meg. Hozzátette: elkezdődött a helyi háztartások felszerelése két-két maszkkal, és napokon belül mindenhova el is juttatják azokat. Emellett az üzletekbe és boltokba is juttatnak maszkokat, hogy ott is hozzáférhetőek legyenek a védőeszközök.

Mint az a tájékoztatóból kiderült, a helyi önkormányzati fenntartású idősotthonban a megyei kormányhivatal ellenőrzést tartott, és mindent rendben találtak. Itt már a tisztiorvosi felhívás előtt bevezették a szükséges biztonsági intézkedéseket. Emellett az is szóba került, hogy hétfőn hajnalban Dél-Komáromban is elindul a közterületek fertőtlenítése, a forgalmasabb helyszíneken.

Holnaptól zárt terekben (boltok, üzletek) kötelező a maszk viselése

Holnaptól zárt terekben (boltok, üzletek) kötelező a maszk viseléseA részletekről ma délután dr. Molnár Attila polgármester tartott sajtótájékoztatót

Közzétette: Komárom – 2020. április 24., péntek

(kemma.hu)