Mix Dél-komárom 2020. 02. 10.

Két dél-komáromi édesség is esélyes a Magyarország Tortája címre

Két évvel ezelőtt nem kis szenzációnak számított, hogy a dél-komáromi Jánoska Cukrászda két alkotása is döntőbe jutott az akkori országtorta versenyen. Most is ez a helyzet…

Sztaracsek Ádám cukrász Komáromi kisleány elnevezésű győztes alkotásának köszönhetően Dél-Komárom akkor feliratkozott a gasztronómia térképére, mely tény nem volt elhanyagolható fontosságú a helyi idegenforgalom és a turizmus szempontjából sem.

A „Komáromi kisleány” ízvilágát a körte adta. A torta egy étcsokoládés krémrétegből, egy vaníliás mascarpone mousseból, emellett egy gyömbéres körtekompót rétegből, valamint kétféle tésztából, egy diós morzsa és egy diós-mézes részből állt össze. Az elnevezése utalt egyrészt az ismert népdalra, illetve az épülő Duna-hídra is. Idén a Hunyadi krónikája, valamint a Tétényi áfonyás mandula jutott a döntőbe, melynek eredményhirdetésére a nyár közepééig kell majd várnunk!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének felhívására idén is számos izgalmas ízvilágú kreáció érkezett. A versenymunkák fő komponensei között ezúttal a birs, a mandula, és a mák köszön vissza a legtöbbször. A győztes édességet egyébként először augusztus 20-án kóstolhatjuk meg.

(Nyitókép: Facebook / Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)