Kultúra 2018. 08. 14.

Mégis Vadkerti Imre fogja játszani Koppányt az augusztus végi István, a király-ban!

A Slovakia Ringen augusztus 29-én látható István, a király rockoperában Pintér Tibor helyett mégis a felvidéki Vadkerti Imre fogja alakítani Koppányt – jelentették be egy sajtótájékoztató keretén belül tegnap. 

Tegnap (augusztus 13.) tartottak Gútán sajtótájékoztatót az augusztus végi István, a király rockoperával kapcsolatban, ahol az eseményt szervező All in Koncert szervezőiroda tagjai mellett Pintér Tibor, a darab rendezője, valamint Vadkerti Imre is részt vettek.

Az átlagos sajtótájékoztatóként induló eseményen azonban egy nem várt bejelentésre is sor került. Pósfay Péter, az All in Koncert szervezőiroda munkatársának rövid bemutatkozója és eseménnyel kapcsolatos ismertetője után Pintér Tibor, az előadás rendezője kapta meg a szót. A Nemzeti Lovas Színház igazgatójaként is ismert Pintér először magasztalta az eseményt, a rockoperát, és varázslatos nemzetépítő erejét, majd ezt követően meglepő bejelentést tett: „Bár nagyon szeretném, én sajnos nem részesülhetek majd abból a tapsból, amelyet augusztus végén él majd át a társulat az előadás után…. TV2 ugyanis egy egyéves szerződéssel lekötött több showműsorra is, az egyik időpontja pedig sajnos pont egybeesik az augusztus 29-ei István, a király előadással. Sajnálatos módon a kereskedelmi televízió producereivel nem tudtam megegyezni arról, hogy az előadáson részt tudjak venni, így a szereposztást, mely során én játszottam volna Koppány szerepét, kicsit át kellett alakítanunk. Már folyamatosan próbálunk az új szereposztás szerint és biztos vagyok benne, hogy nélkülem is csodálatos lesz ez a produkció, ha nem még csodálatosabb, hiszen Koppányt így a rendkívül tehetséges Vadkerti Imre alakítja majd. Ezzel pedig egészen biztosan nem, hogy gyengült volna, de erősödött az előadás.”  

Vadkerti Imre a produkcióban eredetileg Torda bőrébe bújt volna. A Kormorán énekesének azonban a lázadó fővezér szerepe sem lesz ismeretlen, hiszen 10 évvel ezelőtt épp Koppányként ismerhették meg tehetségét magyarok milliói a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásban.

A rockoperára már folyamatosan zajlik a jegyek értékesítése a ticketportal.sk hálózatában és elővételes helyszíneken.

Az előadásnak otthont adó Slovakia Ring emellett egész nap várja majd az érdeklődőket különböző programokkal a magyarság jegyében. Az attrakciók között hagyományőrző programok, gyerekprogramok is helyet kapnak, valamint tűzijátékot is láthatnak majd a kilátogatók. Emellett találkozhatunk Szent Koronáról szóló előadásokkal, citerazenekar, vegyeskar, Korpás Éva és Écsi Gyöngyi koncertjével, jurtaállítással, gólyalábasokkal és sólyomröptetéssel is. A belépő a fent említett programokat egyaránt tartalmazza. 

Bővebb információk az eseménnyel kapcsolatban a Facebookon, vagy az istvanakiraly.sk oldalon találhatóak.

⬇️ GÖRGESS TOVÁBB ÉS SZAVAZZ! ⬇️

[poll id=”10″]