Kultúra 2019. 08. 19.

Augusztus 20-a alkalmából „István, a király” a moziban

Ingyenes filmvetítéssel és egy kis meglepetéssel várja augusztus 20-án az ünneplőket a Tatra mozi. A legendás rockopera filmváltozatát nézhetik meg a hivatalos program után az érdeklődők.

Augusztus 20-án hagyományosan 17.00-kor kezdődik az emlékezés a Szent István szobornál. Az ünnepi szónok Jankovics Marcel lesz, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke. Már hagyományosan egy Komáromhoz kötődő színész szaval, idén Habodász István a Pesti Magyar Színház színésze gazdagítja az ünnepi programot. Az egyház képviselőinek jelenlétében minden érdeklődő kap a nemzet kenyeréből, amelyhez több Kárpát-medencei területről gyűjtötték össze a hozzávalókat.

Az ünnepi műsort 18:00-tól katolikus és református igehirdetés követi a Szent András Bazilikában. Idén először egy újabb programmal bővül az emlékezés. A Tatra moziban 20:00 órától vetítik a népszerű István, a király rockopera film változatát, melyet Komárom város díszpolgára, Koltay Gábor rendezett. Az érkezőket egy kisebb meglepetéssel is várják, szeretnénk, hogy a családok egy kicsit kötetlenebb formában is ünnepelhessenek.

(kvh)