Régió Dél-komárom 2022. 03. 22.

Megkezdődött a 13-as út felújítása

A munkálatok ároktisztítással és marással indulnak. A várhatóan július közepéig tartó felújítás ideje alatt megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a 13-as főút mintegy 5,5 kilométeres szakasza a dél-komáromi körforgalom és az M1-es autópálya között, a munkaterület tartalmazza az autópálya fel- és lehajtó ágak főúti csomópontjait is.

A munkálatok ezen a héten ároktisztítással és a marási munkálatok előkészítésével indulnak, majd a március 28-i héten az aszfaltmarással folytatódnak. A várhatóan július közepéig tartó munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat pedig tartsák be. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. 

(kemma.hu)