Mix 2017. 01. 25.

Melyik a kedvenc téli sportod?

A januári ankét támogatója a Sportcenter, Sí és snowboard kölcsönző.

SPORT-CENTER-banner

Diósi Viktor, testnevelés tanár
1Évente 3-5 alkalommal járok síelni, háromszor egy hétre a középiskolás osztályokkal, és évek óta közel 50 fős baráti társasággal is rövidebb turnusokra. A nagyobb síközpontokat kedveljük, ahol több pályából tudunk választani, mint Jasná, Csorba-tó, Tátralomnic, Zuberec, Tále, Ausztriában pedig Gerlitzen, Nassfeld, Semmering, Hochkar, Annaberg és persze ne felejtsük el a magyarországi Eplényt sem. A sífelszerelésemet mindig nagyon átgondoltan, síközpontokban vagy síszaküzletekből válogatom ki. A síelés a kedvenc pihenés és sporttevékenység számomra, ezért minden évben vásárolok valami modern sídolgot, amivel tökéletesítem a felszerelésem. Ezen kívül a korcsolya és a hoki is gyakori téli sport nálam.

Kajanová-Bogárová Nikoleta, családanya
2Az egész családunk imádja a telet, korizunk, szánkózunk, snowraftingolunk és persze síelünk is. Minden télen legalább egyszer felmegyünk a hegyekbe. A férjemmel snowboardozni szoktunk, a fiunk pedig síelni tanul. A nővéreméket gyakran meglátogatjuk a svájci Mürenben és itthon is igyekszünk mindig más helyszíneket kipróbálni: Skalka, Krahule, Králiky, Donovaly, Veľká Lomnica, Veľká Javorina – utóbbinál rendszeresen chatát bérelünk. Mivel hobbisnowboardozó vagyok, többnyire a kisebb pályákat keressük, hogy mindannyian együtt lehessünk. Saját felszereléssel rendelkezünk, amit elsősorban az internetes webáruházakból szereztem be, de például a síléceket kölcsönözni szoktunk.

Asbóth Attila, jogász
3Télen is igyekszem a lehető legtöbbet mozogni. Sajnos, az elmúlt évben egy válloperáción estem túl, egyébként évente 4-5 alkalommal van szerencsém síelni járni. Ausztirában többször megfordultam már, az utóbbi években viszont inkább Ócsadra (Oščadnica-Veľká Rača) esett a választás. Az egész 3-4 nap a síelésé – este pedig jöhet az éjszakai siklás. Nagyon kedvelem a reggeli lejtőt, amikor még alig vannak kint, az éjjeli, kivilágított pálya pedig igazán varázslatos. Télen, rideg időben is sok mindent csinálhatunk, amitől jól érezzük magunkat! Korcsolyázni, hokizni is szeretek, sőt, havat lapátolni is – ami ugyan nem sport, mégis kemény mozgás.

Valóová Bernadeta, egyetemi hallgató
4Évente egy-kétszer járunk síelni a párommal vagy testvéremmel, három-négy napra. Eddig sajnos még csak a szlovákiai pályákra jutottam el: Krahulen, Králikyn, Závažná Poruba – Opalisko, Donovaly, Martinské hole. Ezek közül az utóbbi tetszett leginkább, hosszú és szépen rendben tartott pályákkal rendelkezik. Három éve saját felszerelésem van, persze mindent szépen apránként szereztem be. A jégkorcsolyát is szeretném kipróbálni – csak eddig még mindig elmaradt.

Szólj hozzá!