Mix 2018. 01. 25.

Merre tovább? – pályaválasztási tájékoztatás gimnazistáknak

Január 23-án egyetemek képviselői adtak a diákoknak tájékoztatást a Selye János Gimnázium aulájában. Az eseményen két szlovákiai egyetem is teret kapott a bemutatkozásra. 

A negyedikes és harmadikos tanulók előtt így megnyílt a lehetőség, hogy szemtől szembe feltehessék kérdéseiket az iskolák képviselőinek. Ezen a találkozón sokkal többet megtudhattak, mint egy internetes portálról. A rendezvény szervezői Szinek Judit, pályaválasztási tanácsadó és ndruskó Imre, az iskola igazgatója voltak.

Bemutatkozott a Nagyszombati Egyetem (NE) és a  pozsonyi Comenius Egyetem Matematika-Fizika-Informatika Kara (MFI) is.

Az ismertető- és reklámanyagokon kívül prezentáció segítségével röviden ismertették a továbbtanulási lehetőségeket, a tanulók praktikus információkat szerezhettek a jelentkezési folyamatról, a felvételi követelményekről és nem utolsósorban arról, hogy is lehet majd elhelyezkedni az aktuális szakkal. Aminek talán a legnagyobb sikere volt, hogy a diákok rögtön feltehették kérdéseiket az illetékeseknek. A továbbtanulás témája nemcsak a negyedikeseket, hanem már a harmadikosokat is foglalkoztatja. A szeminárium választásánál is kulcsfontosságú, milyen órákat választanak majd negyedikben, tehát tudatosan készülhetnek a felvételire.

Ez a bemutató jó alkalom volt arra, hogy a gimnázium diákjai konkrét információkhoz jussanak, helyben. A bemutatkozó nap talán legfontosabb célja, hogy mindazok, akiket a pályaválasztás, a továbbtanulás foglalkoztat, kihasználhassák ezt a kitűnő alkalmat az információk begyűjtésére, a karok képviselőivel való személyes találkozásra.

A Selye János Gimnázium dolgozói ez úton is szeretnének köszönetet mondani két volt diákjuknak, Rostás Krisztinának, a MFI Kar dékánhelyettesének és Szabó Péternek a NE adjunktusának a kiváló előadásokért.

(sjg)