Város 2015. 04. 08.

A felgyújtott Bentley tulajdonosa: Mindenki nem szerethet, de ez így rendben is van!

Mint ahogy arról honlapunkon is beszámoltunk, április 4-én este néhány perccel 9 után riasztották a komáromi tűzoltókat egy lángokban álló Bentley Continental GT Coupe személygépkocsihoz. Már a helyszínelés alatt megállapították, hogy a luxus sportautót ismeretlen tettes szándékosan gyújtotta fel, és az autón az elsődleges becslések szerint 110 ezer eurós kár keletkezett. Az eset után a luxusautó tulajdonosa exkluzív interjút adott portálunknak.

Így pár nappal az eset után hogyan éli meg, hogy felgyújtották az autóját? Úgy érzi, hogy személyes bosszú volt? A szociális hálózatokon nagyon komoly kommentelés alakult ki a gyújtogatás kapcsán.

Mindenki nem szerethet, de ez így rendben is van! Viszont a kommentek, beszólások, amik a szociális hálón folynak, vagy nevezzük inkább rágalmaknak – szánalmasak! Az emberek többsége egyáltalán nem tudja és sejtelme sincs arról, hogy mi történt, de mindenkinél „bölcsebben osztják az észt”. Olvastam leszámolásról, számlák kiegyenlítéséről, de biztosítási csalásról is…

Mi történt szombaton este?

A „felgyújtás” a Castello Club bejáratánál történt, szóval nem egy idézem: „elgyukott helyen”. A körök, melyekben mozgok nem így rendezik a számlát, nem így intézik a „dolgokat”. Ez inkább egy – nevezzük – gyerekes tettnek. Felgyújtom valaki kocsiját, mert mást nem tudok csinálni! Ez nevetséges és nagyon kisstílű!

Egy ilyen luxusautó gondolom nem kis összegre és mindenre kiterjedő károkra van biztosítva.

Hiába teljes körű a biztosítás, a biztosítók nem arról híresek, hogy fizetnek. Mivel az autó nem leasinges igy nem lesz egyszeü… Tuttommal eddig még senkinek sem térítették meg a felgyújtott autón keletkezett kárt, de természetesen, ha kell, akkor a bírósághoz fordulok, ami viszont elég valószínű, hogy évekig elhuzodik majd!

Amikor a károsult lángokban látja autóját, biztosan megfordul a fejében, hogy ki tehette ezt. Van esetleg valaki, akire gyanakszik, hogy ilyet tenne? Vagy lehet, hogy egy irigye lehetett?

A sikeres embernek sok irigye is lehet! A kevésbé sikeres emberek többsége irigykedik és rossz szavakkal emlegetik a náluk sikeresebbeket. Pedig az esélye mindenkinek meg van egy jobb életre, viszont kritizálni sokkal könnyebb, mint megpróbálni és előbbre jutni. Visszatérve kérdésre: nem tudom ki lehetett. Azt súgták nekem, hogy nem az én kocsim volt a cél. A zártkörű szülinapi buli ünnepeltjének, ill. családjának is pont ilyen Bentleye van. Igaz, más színű, de abban a sötétben és gondolom a nagy kapkodásban nem volt idő a megkülönböztetésre. A klub nem volt nyitva és abban az időben amúgy sem szoktam ott lenni. Már csak ezért is furcsa volt számomra, hogy ez ellenem irányult volna. Nem állt össze a kép! De így, hogy pechemre az ünnepelttel egyforma kocsink van és neki köztudottan sok a haragosa… De ebbe most nem szeretnék belemenni.

Megfenyegették esetleg a közelmúltban vagy célzást arra, hogy egy bűntény készül Ön vagy vagyona ellen?

Semmilyen fenyegetést nem kaptam, senkinek kárt nem okoztam, amire egy ilyen „visszavágás” volna a válasz. Persze, megfordult a fejemben, hogy nem tévedésből gyújtották fel, hanem szándékosan ellenem irányult ez a tett. Ha pedig így van, akkor üzenem a tettesnek, illetve a gyújtogatás megrendelőjének, hogy legyen annyi vér a pucájában, hogy tudatja velem! És ki szeretném használni az alkalmat, szeretném nyilvánosan is kijelenteni,

hogy 10 ezer eurós jutalmat fizetek a nyomravezető információért!

Fel tudja idézni, hogy hol volt éppen, amikor kiderült, hogy az utcán egy autó lángol? Hogyhogy senki nem vette észre, hogy valaki vagy valakik gyanúsan sündörögnek az autója körül?

Szerintem az ünneplők között volt valaki, aki összejátszott a gyújtogatóval! Az eset akkor történt, amikor minden fényt lekapcsoltunk, és elbújva, csendben vártuk az ünnepeltet. Semmilyen ki és be járkálás nem volt, ezért gondolom, hogy bentről kapott fülest a tettes, hogy simán és feltűnés nélkül oda tud menni a bejárattal szemben parkoló autóhoz. Az elkövető gondosan és alaposan lelocsolta az autót, majd a kocsi alá dobta a benzines kannát és meggyújtotta azt! Én is bent voltam az épületben, éppen a gratulációk folytak, amikor egy kisgyerek kiabálva futott be, hogy kint ég egy autó. Kirohantunk, én hívtam a 112-őt, és ösztönösen oltani kezdtük a tüzet. Elhasználtunk négy oltópalackot, de

a társaságban akadt olyan is, aki üdítővel próbálta megállítani a tüzet.

– A vendégek közül csak néhány embert ismertem igy utalni sem tudok rá kilehetett a tettestárs! Viszont megjegyezném,hogy az ünnepeltek közt ill.egymásközt elloptak egy pénztárcát és egy mobiltelefont! A pénztárcát az iratokkal ma megtaláltuk a férfi mellékhelységben a szemetes ládában! Ezzel csak arra akarok utalni, hogy milyen volt a társaság, tisztelet a kivételnek!

Valamilyen üzenet azoknak, akik már gondolatban megoldották az ügyet?

A más kárán „csámcsogóknak” csak annyit üzenek, hogy ha fele annyi időt foglalkoznának mások birálása,kritizálása helyett magukkal, családjukkal vagy előbbre jutásukkal foglalkoznának, maguk is meglepődnének, hogy milyen pozitív eredmény születne!

bentley3