Sport 2019. 06. 21.

Eden Hazard nyomában – Lille-környéki tornán a komáromi KFC

A komáromi U17-es és U15-ös futballcsapatai háromnapos tornán vettek részt június 8-10. között az észak-franciországi Lille város környékének két eltérő helyszínén.

U17 – Templeuve

Franciaország, Belgium, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia és Magyaroszág tizenhat csapata vett részt a tornán. Négycsapatos csoportokban, körmérkőzéses rendszerben, 2×20 perces mérkőzéseken derült ki a továbbjutók kiléte. A csapat tizenhat fős kerettel vágott neki az erőpróbának.

A pályákon különböző futballmentalitások és játékstílusok feszültek egymásnak. A KFC csapata 3 vereséggel kezdte az első napot, de megrázta magát, s a későbbiekben 3 győzelmet könyvelhetett el, ami 15:12-es gólarány mellett a 9. helyre volt elég. Legjobb gólszerző a 7 találatig jutó Kováč Dominik lett.

A háromnapos nemzetközi megmérettetés ilyen ellenfelek részvételével remek tapasztalat- és élményszerzési lehetőségnek bizonyult.

U15 – Villeneuve d’Ascq

A focitornán 17 játékos vehetett részt – hatan a 2004-es és tizenegyen 2005-ös korosztályból. A csapatból csak 1 meghatározó játékos hiányzott, Pelikán Rudolf személyében.

Összesen 8 meccset játszottak, melyek játékideje mindössze húsz perc volt. 3-3 szombati és vasárnapi, illetve kettő hétfői mérkőzésen elért mérleg 2 győzelem, 2 vereség, 4 döntetlen, 2:2-es gólarány kíséretében. A két kapott gól közül az egyik 11-es, a másik egy jól kivitelezett szabadrúgás volt. Két, parádés gólt a hazai bajnokság góllövőlistáját is vezető Kis Dávid szerezte. Egy büntetőpárbajt elvesztettek, egyet viszont megnyertek, s végül a 11. helyen végzett a csapat. Ellenfeleik mind első vagy második ligás csapatok voltak Németországból, Lengyelországból, Magyarországról, Romániából, Angliából, Walesből és Franciaországból.

Remélhetőleg a következő évben is kiutazhatnak a KFC focistái ezen a színvonalas tornára.