Kultúra 2022. 12. 09.

Szia Podcast: Mokos Attila furcsa szerepeiről is vall

A Fehér lovon fekete című nagysikerű gengszterfilm apropójából ültünk le beszélgetni a Komáromi Jókai Színház színészével, Mokos Attilával. Szó esett még az éppen forgó Forrás című filmjéről, furcsa karakteréről a Piargy című filmben, egyéb eljátszott és el nem vállalt szerepekről, de bizonyos személyiségjegyeinek miértjeiről is.

Adott egy zselízi származású, a Magyar Lovagrend Érdemkeresztjével is kitüntetett színész, aki a színpad mellett rendszeresen játszik filmekben is. Legújabban Rimaszombat és Losonc utcáit járta be Lucianoként, de már forog is tovább a Forrással, ami a hetvenes években nagy port kavart, roma nők sterilizálásának témáját göngyölíti fel.

Hogy mit jelent számára három országban is rendszeresen teljesíteni? A gengszterfilm és a dunaszerdahelyi maffia történetei közt van-e párhuzam? Vajon Mucsi humora a kamerán túl is tart? Hogyan éli meg az életműdíjjal is kitüntetett színész a legújabb filmszerepét, melyben csupán szinopszis alapján improvizálnak? A hibázást hogy kezeli? Találunk-e kedvenc karaktert az elmúlt évek munkásságából? Könnyen mond nemet? A zárkózott személyiség mögött mi rejlik?

A 30 éve Komáromban élő színész többek közt ezekre is választ ad a Szia Podcast harmadik adásában.

Nyitókép: Talabér Tamás felvétele

Milány Kincső