Kultúra 2023. 04. 24.

Mokos Attila csillagot kap a Tátra Mozi előtti „Csillagsétányon”

Új csillaggal gyarapodik a Tatra Mozi előtti „Csillagsétány”. Az ismert komáromi színművész, Mokos Attila kap csillagot a Megye utca kockakövei között, közvetlenül a mozi előtt.

Az ünnepélyes „csillagavatásra” 2023. április 26-án kerül sor, 17.30 órától. Az eseményt ingyenes filmvetítés követi: a Moc/Hatalom című film tekinthető meg.

Mokos Attila ez évben több elismerésben is részesült: márciusban Jászai Mari-díjas lett, ami az egyik legkomolyabb, színművészeknek járó, magyarországi elismerés. Április 15-én pedig a Szlovák Televíziós és Filmakadémia előző év legjobb filmes alkotóinak járó, a Nap a hálóban (Slnko v sieti) két díját is hazavihette. A Piargy c. filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi színész díját kapta, a Fehér lovon fekete (Čierne na bielom koni) c. filmbeli alakítását pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazták.

Az április 26-i eseményen a Moc/Hatalom című filmet tekinthetjük meg.

Még senkivel sem fordult elő, hogy a legmagasabb szlovák filmelismerés keretén belül a legjobb főszereplő és legjobb mellékszereplő díját átvehette volna” – hangzott el a legutóbbi komáromi testületi ülésen.

Az április 26-i eseményen jelen lesz Keszegh Béla polgármester, Mokos Attila, valamint a Komáromi Jókai Színház munkatársai és színművészei.

A Moc/Hatalom című film kétnyelvű (szlovák-magyar), a szlovák részek magyar feliratot kaptak. A vetítés ingyenes – a nézők ÉRKEZÉSI SORRENDBEN foglalhatják el helyeiket. Előre nem lehet foglalni ülőhelyet – válaszoltak kérdésünkre a mozi munkatársai.

A komáromi „csillagsétányon” eddig Ivan Reitman filmrendező, és Kaszás Attila színművész nevét jeleníti meg csillagalakú tábla.

-da-