Sport 2014. 06. 18.

Molnár Péter kapusrekordja

Molnár Péter, 30 esztendős révkomáromi származású kapus a paksi futballcsapatban a 2013/2014-es szezon utolsó bajnoki mérkőzésén, amit a Puskás Ferenc Stadionban a Ferencváros ellen játszottak, új klubrekordot állított fel, 565 percen keresztül nem kapott gólt. Ez alkalomból Pakson interjú készült vele.

molnar_peter_2013-07-29

Nem igazán voltunk hozzászokva ahhoz, hogy csapatunk gól nélkül hozzon le egy mérkőzést, még akkor sem, ha azt megnyertük. Most pedig a bajnokság végén öt olyan meccsünk volt zsinórban, ahol nem kaptunk gólt. Ez minek volt köszönhető?
A szezon végére összeálltunk, és nagyot javult a védekezésünk. És itt nem csak a védőjátékosok teljesítményére, hanem az egész csapatéra gondolok. Ennek hatására valamivel kevesebb munkám akadt, ami pedig volt azt jól oldottam meg.

Sikerült új klubrekordot felállítanod, 565 percen keresztül nem kaptál gólt.
Több szempontból is örülök ennek a rekordnak. Az egyik, hogy ebben a szezonban kerültem a Klubhoz, és máris sikerült felállítanom ezt a rekordot. A másik, hogy ez egyben egyéni csúcs is. Mielőtt Paksra kerültem olyan sokáig nem védtem, hogy nem is lett volna alkalmam ehhez hasonló teljesítményt elérni. Persze, amikor azt mondom, hogy ez egyéni rekord, azért nem felejtkezem el azokról sem, akiknek szerepük volt abban, hogy ezt elérjem. Gondolok itt az előttem állókra, Heffler Tiborra, Fiola Attilára, Kovács Gáborra és Szabó Jánosra, valamint edzőmre Heizler Jánosra, akinek ezúton is köszönöm a munkáját.

Visszatekintve milyennek látod a mögöttünk hagyott bajnokságot?
Olyan volt, mintha hullámvasútra ültünk volna. Jól kezdtünk, és egy darabig tartottuk is a jó formánkat, majd jött egy holtpont, ami sajnos igen hosszúra sikerült. De a végére összeszedtük magunkat, és ismét lendületbe jöttünk, és kikerültünk a hullámvölgyből. A Mezőkövesd elleni mérkőzést tartom a fordulópontnak. Régi mondás, hogy bajban ismerni meg az embert. Amikor kiesőhelyre kerültünk, akkor szinte mindenki felfogta, hogy változásra van szükség. Ezt sikerült is elérnünk, és így a bennmaradást is.

Hamarosan indul az új szezon. Lesz új rekord?
Remélem igen, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat remekeljen inkább. Nyerjünk valamilyen kupát, és igyekezzünk bekerülni az első hatba. Ezeknek jobban örülnék, persze azért az sem baj, ha mellé társulnak egyéni rekordok is. Például, jövőre kerüljön ki ismét közülünk a gólkirály.

Hogy telik a szünet?
Voltam egy négynapos hegyi túrán a Tátrában. Szóval mozgok is, de azért legfőképp pihenek. Az elkövetkező napokban ezt a tv előtt fogom tenni, hiszen elindult a foci világbajnokság.

(forrás, fotó: paksifc.hu, nb1.hu)