Mix 2017. 10. 13.

Mozgásiskolát indít gyerekeknek a fiatal komáromi házaspár

Új kezdeményezés indult városunkban a kisgyermekek mozgása és mozgás iránti vágyának kielégítése érdekében. Az újonnan megalakult Hýb sa s nami (Mozogj velünk) mozgásiskola játékos formában kínál sokoldalú mozgási lehetőséget az egészséges életmód jegyében. Az októberben útjára indult kezdeményezés egyaránt várja egy adott sportág iránt érdeklődő gyermekek és olyanok jelentkezését is, akik „csupán” mozogni szeretnének.

A foglalkozásokat a kiötlők, Michaela és Tamás fogja tartani, akik amellett, hogy egy párként két gyönyörű gyermek szülei, tornatanári illetve edzői diplomával és gazdag, nemzetközi sportmúlttal is rendelkeznek.

Michaela elmondta, többéves tornatanári tapasztalat van a háta mögött, ám az anyaság miatt pár éve már nem volt lehetősége élni szakmájának. Feladni azonban semmiképp sem szándékozott szenvedélyét.  Az ötlet, hogy megoldást kínáljanak a többi, sportolni vágyó gyermeknek akkor érkezett, amikor saját gyermekeikben ismerték fel az állandó mozgás iránti vágyat.

„Rengeteg az olyan gyermek, akik még nem tudják, hogy mely sportág is vonzza őket a leginkább. Kínálatunkban éppen ezért megtalálható az atlétika, a gimnasztika, a küzdősportok, a sportjátékok és az úszás alapjainak oktatása is. Emellett nem hagyományos sportágakba és mozgó játékokba is betekintést nyerhetnek a csöppségek” – tette hozzá Tamás, aki idejének jelentős részében hivatásos tűzoltóként tevékenykedik, emellett pedig boksz szakterületen szerzett edzői diplomát.

„Az egyik legfőbb célunk, hogy játékos formában alakítsuk ki a gyermekekben a mozgáshoz és egészséges életmódhoz fűződő kapcsolatot. Egy átlagos tornaórán sajnos nem mindig foglalkoznak külön-külön a gyermekekkel. Ezzel szemben mi elkötelezettek vagyunk, hogy mindegyik gyermek a hozzá leginkább közel álló mozgási formáját találja meg, figyelembe véve az esetleges speciális igényeket is” – mondta az erőnléti edzői képesítéssel is rendelkező Michaela.

Elsősorban 6-tól 9 éves korú gyermekek jelentkezését várják. Terveik szerint az idő múlásával szeretnének fiatalabbakkal (3-tól 6 éves korig), illetve idősebbekkel (9 évesnél idősebb) is foglalkozni. Az első edzéseket november elején tartják meg, egy héten két alkalommal. Keddenként, 16:30-tól 17:30-ig a Komenský utcai Alapiskola, míg csütörtökönként 15:30-tól 16:30-ig a Határőr utcai Alapiskola ad majd otthon az edzéseknek.

Tamás végezetül elmondta, mindketten fontosnak tartják a gyermekek elmozdítását a számítógép és TV elől, ezért is döntöttek egy széles lehetőségeket felvonultató mozgásiskola létrehozása mellett. Remélik, a foglalkozásokat látogató gyermekek és családok idővel egy közösségé formálódnak, s hosszú távú barátságok is szövődnek majd a tornatermek falai között.

További információkért keressék fel a „Hýb sa s nami” facebook oldalát, vagy hívják Borbély Tamást a 0908 122 732-es számon.