Mix Dél-komárom 2022. 05. 10.

Múzeumi világnapot tart hétvégén a dél-komáromi intézmény

A múzeumi világnap ünneplését első alkalommal 1978. május 18-án tartották meg. Azóta már több mint száz ország közel 30 ezer intézménye vesz részt a minden év május 18-án tartott eseményben. A programhoz idén a Klapka György Múzeum is csatlakozott.

Szeretettel várunk mindenkit a múzeumi világnap alkalmából szervezett május 14-i rendezvényünkre, melyen bepillantást nyerhetnek a múzeum régenvolt történetébe és mostani kulisszatitkaiba, valamint izgalmas foglalkozásokon is részt vehetnek – olvasható az intézmény Facebook oldalán.

A Kelemen László utca 22. szám alatti főépületben délelőtt 10 órakor kezdődik a program, Számadó Emese igazgató, a Klapka György Múzeum kezdeti éveiről beszél. 11.00 órától délig megismerhetjük a régészeti leletek útját a lelőhelytől egészen a vitrinekig. Dr. Gátfalvi-Delbó Gabriella a kerámiák, míg Molnár Dorina a fémek izgalmas világába vezeti be az érdeklődőket.

A Kecskés László Emlékházban (Dél-Komárom, Vág utca 8.) 14.00 órától, 17.00 óráig Pokornyi Gábor tart folyamatos vezetést, melyeken a ház műtárgyait mutatja be, a kertben pedig izgalmas múzeumpedagógiai kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek és felnőttek egyaránt.

A rendezvény ingyenes!