2023. 08. 18.

Nagyívű komolyzenei koncert Komáromban

Augusztus 22-e és szeptember 4-e között negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Duna menti Kamarazenei Fesztivál, amelynek célja, hogy 5 különböző helyszínen 5 nagyívű, színvonalas komolyzenei koncerteket mutassanak be a közönségnek. A koncertek a Somorjához tartozó Sámoton, KOMÁROMBAN, Nagymegyeren, Dunaszerdahelyen valamint Pozsonyban valósulnak meg.

A komáromi koncertre augusztus 24-én kerül sor, ezúttal erről nyújtunk részletes tájékoztatást. A koncertsorozat többi alkalmáról EBBEN A CIKKÜNKBEN olvashat.

A Duna menti Kamarazenei Fesztivál a komolyzene nagyjai előtt hivatott tisztelegni – a szervezők nem a külső jegyekre és a pompára, hanem a komolyzene tisztaságára és értékeire helyezik a hangsúlyt.

2023. augusztus 24. (csütörtök), 19:00, Tiszti pavilon díszterme (SK)

A koncert első részében Théodore Dubois (1834-1927): Kvintett zongorára, oboára es vonósokra F dúr (1905) című művét hallhatjuk, a következő művészek előadásában:

Lakatos Róbert – brácsaművész
Ivan Danko – a Stuttgarti Állami Operaház szóló oboása
Ladislav Fančovič – zongoraművész, igazi zenei polihisztor, a klasszikus zene mellett jazz zenével is foglalkozik, szaxofonozik, a Fats Jazz Band alapítója
Jozef Horváth – hegedű, a Szlovák Filharmónia koncertmestere, a Moyzes vonósnégyes tagja
Boris Bohó – cselló, a Szlovák Filharmónia koncertmestere

A komáromi koncert második részében Brahms műveit hallhatjuk, Kristóf Réka operaénekes, valamint a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny győztese, Cseh Tamás és Cseh Ishiguri Hiromi előadásában.

Belépőjegy: 10€

Előzetes foglalás: +421 905 892 579, ticket@mskskomarno.sk