Kultúra 2015. 04. 27.

Nem is tudtam, hogy a srác a szomszédból zenél!

Elkezdődött a legjobb hét a városban, azaz a 24. Komáromi Napok. Az ismertebb zenekarokról már írtunk, most szeretnénk bemutatni a környékbeli fellépőket.

Észak-Komáromban, a Klapka téren lép majd fel a reggae énekes, MC Superior, akit sokan az utóbbi évek legnagyobb szlovákiai felfedezettjének tartanak.

Érdemes meghallgatni a Spliff 447 együttest, akik markáns, egyedi zenét játszanak.

Az Aylen’s Fall dalai alapja a rock, de stílusát nem lehet behatárolni.

Jóvilágvan párkányi zenekar, nevük sokak számára már ismerősen cseng. Zenéjük elektronikus káosz, a mai értelemben vett rockzene, az underground kultúra és a népzene elemeivel.

Az Arizona zenekar dunaszerdahelyi, egyre népszerűbbé váló csapat, gyakran hívják őket előzenekarnak neves fellépők elé, mint például a Bikini, Gringo Star, Zanzibár, Kiscsillag.

Rajtuk kívül fellép még id. Kovács József és zenekara, a H.A.L. Együttes, a környékbeliek számára már ismert LGT Revival emlékzenekar, és az Inbetween.

A Tiszti Pavilon amfiteátrumában az idősebb zenészeket tömörítő Memória Társulat. Javarészt Shadows-számokat és a 60-as, 70-es évek zenevilágát idéző feldolgozásokat játszik.

memória

Az Acoustic Flames magyar rock slágereket ad elő akusztikus hangszerekkel. A Liberate rock és rock and roll stílusban zenél, az MTB pedig Heavy Metalt játszik.

Dél-Komáromban a Jókai Ligetben két színpadot is felállítanak. Eurotrade Színpadon lép fel a Dirty Slippers, magyarország egyik legkeresetebb koncertzenekara, akik felléptek már a Heaven Street Seven, 30Y, Jamie Winchester, Magna Cum Laude előadókkal is.

A Maya Trio tagjai operett dalokat énekelnek, káprázatos ruhákban. További fellépők: Eleven Hold, Guns n Roses Tribute Zenekar, a Magyarock Musical Band, Twinner – László testvérek, LXear Zenekar, és az Egyéb Veszély. Csütörtök estétől a rendezvény végéig minden este utcabál, illetve nosztalgia disco várja közönséget, zenél az Elektron Band, a Vidám Fiúk Zenekar, DJ Tom Taylor, és a Syncron Band.
A Kayser Borudvarban lép fel Mészáros Tamás, és a Zsapka Attila-Emmer Péter duó, az Észak-Komárom környékén már jól ismert előadók.

Fotó: Magyar Interaktív Televízió
Emmer Péter – Zsapka Attila

 

A Live Guitar Project instrumentális gitárzenét játszik a 60′-as, 70′-es évekből, Zolbert pedig szaxofonozik és fuvolázik jazz, funk, soul, instrumental pop stílusban. Rajtuk kívül itt lép fel az Udu People, a Borra-Való, Leslie Night, Bad Day Zenekar, George Boulanger és barátai, a Bryan Adams Roomservice, a Gesztenye, Coffee City, és a Scotch and Coke Jazz Band.

A Czibor Zoltán Sporttelep  Foxconn színpada csütörtöktől szombatig fog üzemelni. Két este teret biztosítottak az amatőr rock-zenekaroknak, amelynek a „Zúzda” nevet adták: bemutatkozik a Coffee City, a Renton and the Error Jam, a Sétagalopp, a Crusted, a 1killembrace, az Agregator. Rajtuk kívül fellép a Ryan Jr, Rhino, a Relics Zenekar, a Norys, a Bak Elit, a Gross és a Black Jack  Zenekar.

Szólj hozzá!