Mix 2018. 02. 23.

Német nyelvi olimpián vett részt a Selye gimi 5 diákja

A Selye János Gimnáziumot öt diáklány képviselte a német nyelvi olimpia kerületi fordulóján február 13-án, öt különböző kategóriában. A verseny meghirdetője a Nyitra megyei tanügyi hivatal, szervezője pedig a Golianová utcai gimnázium volt.

A német nyelvi olimpia a különösen tehetséges, rendkívül jó nyelvtudással bíró tanulók megmérettetése objektív és átlátható értékelési rendszer alkalmazásával. A sikerélményt nyújtó versenyen sok motiváló feladattal találkoztak a diákok, ugyanakkor némely kategóriában egy-egy feladat nem alkalmazkodott teljesen életkori sajátosságaikhoz.

A kerületi német nyelvi olimpiáról tapasztalatokkal és érmekkel tértek haza az iskola diákjai: Pinke Andrea VI.N és Juhász Eszter II.D eredményesek lettek, Bartalos Angelika IV.B második helyezést ért el, Bában Laura IV.C kategóriájának harmadik legjobbja és a kisgimnazista Kovarčík Beáta III.N úgyszintén harmadik helyezett lett. Minden résztvevő kiváló teljesítményt nyújtott, és csak egy-egy ponttal maradtak le a dobogó legfelsőbb fokáról.

Felkészítő tanáraik – Szénássy Edit, Fekete Judit, Musitz Marietta – minden résztvevőnek gratulálnak a nagyszerű teljesítményhez.

A képen (balról): Pinke Andrea, Bartalos Angelika és Kovarčík Beáta

(Szé)