Mix 2018. 01. 24.

Sikerek a német nyelvi olimpián

A Selye János Gimnázium diákjai 2018. január 18-án vettek részt a német nyelvi olimpia járási fordulóján. A diákok lelkiismeretesen készültek – a téli szünet néhány napját is feláldozva –, hogy visszatérve a ,,dolgos hétköznapokba”, a félévi jegylezárás kellemes napjait tarkítva, számot adjanak kitűnő nyelvtudásukról. 

A verseny számos témakör szóbeli boncolgatásából, képleírásból, szöveghallgatás utáni feladatokból és olvasott szöveg értelmezéséből állt. Két diák már tapasztalt versenyzőnek számított, hiszen az elmúlt években is a kerületi, ill. az országos fordulóig jutottak el. Bartalos Angelika (IV.B) és Kovarčík Beáta (III.N) idén is kategóriája győzteseként szerepelt. Pinke Andrea (VI.N) és Juhász Eszter (II.D) viszont első alkalommal vett részt a németolimpián, Andrea pedig végül saját kategóriájában első, Eszter pedig második helyezett lett.

A kerületi forduló február 13-án Nyitrán kerül megrendezésre. A tét nem kicsi, hiszen az országos versenyen minden évben több kéthetes németországi ösztöndíj kerül átadásra. Angelika tavalyelőtt, Kovarčík Sára (VI.N) pedig tavaly nyáron részesült ebben a nagyszerű lehetőségben.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

(Fekete Judit, a Selye János Gimnázium német szakos tanára)