Sport 2012. 02. 17.

Németh Szilárd a Manchester United szolgálatában

A korábbi nagyszerű révkomáromi labdarúgó, Németh Szilárd nemrég végleg szögre akasztotta a futballcipőt. A foci világától azonban nem távolodott el: a Hospodárske Noviny szerint a világ egyik leggazdagabb klubja, a Manchester United játékos-megfigyelőjeként vállalt munkát.

Az információt a lapnak Karol Csontó, a volt válogatott játékos menedzsere erősítette meg. „Már több mint fél éve dolgozik a klubnak, Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős játékos-megfigyelő” – mondta Csontó.

Németh Szilárd nem akart nyilatkozni a lapnak munkájáról. Csontó sem akarta elárulni, hogy jutott munkához a korábbi labdarúgó az angol gigacsapatnál, ám annyit elmondott: Szilárdnak segített, hogy korábban évekig az angol Middlesbrough csapatában játszott.
Érdekesség, hogy Szilárd közvetlen felettese Martin Ferguson, a klub legendás edzője, Sir Alex Ferguson öccse.

Németh Szilárd korábban is nagyon visszafogottan és szerényen nyilatkozott a sportsajtónak, s Csontó szerint ez lehet az oka, hogy a sokszoros válogatott focista most sem akar beszélni állásáról. „Nem az a típus, aki a sajtóban büszkélkedne a poszttal. Ezen felül a klub is megtilthatta neki, hogy magát, illetve a csapatot ilyen módon propagálja” – mondta a menedzser, aki hozzátette: az ország újkori történetében még nem fordult elő, hogy valaki ilyen fontos pozíciót töltsön be egy ilyen formátumú gigaklub stábjában.

(forrás: bumm.sk)

Szólj hozzá!