Sport 2018. 03. 20.

A komáromi Németh Szilárd az elmúlt 25 év legjobb szlovák labdarúgói között

A Szlovák Labdarúgó Szövetség szervezésében valósult meg március 19-én este az a rendezvény, mely során többek között megválasztották a 2017-es, valamint az elmúlt 25 legjobb szlovák labdarúgóját is. Az utóbbi kategória jelöltjei között egy igencsak ismerős név, a komáromi Németh Szilárd is helyet kapott. 

Szencen került megrendezésre tegnap este a Pravda újság és a Szlovák Labdarúgó Szövetség nagyszabású díjátadó gálája, ahol a szlovák labdarúgás legjobbjait jutalmazták. A 2017-es év legjobb szlovák férfi és női labdarúgója cím mellett kiosztásra került az év edzője, a legjobb 21 alatti játékosa, a szurkolók díja, valamint az elmúlt 25 év legjobb szlovák labdarúgója díj is.

A Nápolyban futballozó Marek Hamšík mondhatni tarolt az eseményen, hiszen nemcsak a 2017-es, de az elmúlt 25 év legjobb szlovák labdarúgójának is megválasztották. Így a 30 éves középpályás vehette át az ikonikus futballistáról, Ján Popluhárról elnevezett díjat. Az elmúlt év legjobb labdarúgóinak versenyében Hamšík mögött a szintén Olaszországban játszó Milan Škriniar végzett, míg a harmadik helyezett Stanislav Lobotka lett.

Marek Hamšíkot az elmúlt 25 év és 2017 legjobb szlovák labdarúgójának is megválasztották (Fotó: futbalsfz.sk oldal)

 

A kategóriában, melyben az elmúlt 25 év legjobb szlovák futballistáját keresték, több játékos mellett helyet kapott a komáromi Németh Szilárd is. A KFC-ben nevelkedett támadó a szavazáson végül a 10.helyen végzett, olyan játékosok mögött, mint a négy alkalommal is (2007, 2008, 2011, 2012) az év legjobb szlovák focistájának választott Martin Škrtel, vagy a szlovák válogatott eddigi legeredményesebb játékosa, Róbert Vittek.

Németh Szilárd karrierje során megjárta Angliát, valamint Németországot is. A nemzeti csapatban 58 tétmeccsen szerepelt, melyeken összesen 22 gólt szerzett, ezzel pedig jelenleg ő a szlovák válogatott második legeredményesebb játékosa.

Az est további díjazottjai: 

2017 legjobb szlovák női labdarúgója: Dominika Škorvánková

Legjobb 21 év alatti szlovák labdarúgó: Denis Vavro

2017 legjobb szlovák edzője: Pavel Hapal és Ján Kozák (holtversenyben)

Az év legjobb szlovák játékosa a szurkolók szerint: Milan Škriniar

 

Képgaléria:

(Szia Komárom, futbalsfz.sk)