Város 2016. 09. 26.

Névtelen levéllel szeretnék megakadályozni az új igazgatónő hivatalba lépését

Három hete sincs, hogy testületi döntés alapján Polgár Hedviget nevezték ki az Ispotály utcai idősek otthonának élére. Úgy tűnik, ez a döntés valakiknek nagyon nem tetszik. Névtelen levelet küldtek a polgármesternek és a pályázatelbíráló bizottság elnökének, amelyben elégedetlenségüket fejezik ki a döntéssel kapcsolatban, és amelyben vitatják Polgár Hedvig szakmai alkalmasságát.

Az előző igazgatónőt, Zuzana Hervayovát májusban váltották le, elég nagy városi sajtóvisszhang közepette – munkájával kapcsolatban több kifogás is felmerült. Az idősek otthona igazgatói posztjára hatan jelentkeztek, és miután a pályázat-elbíráló bizottság mindegyiküket meghallgatta, Polgár Hedviget sorolta az első helyre. Így Stubendek László polgármester az ő nevét terjesztette a testület elé. A szeptember 8-i testületi ülésen a 23 jelen lévő képviselő közül 17-en megszavazták Polgár Hedvig kinevezését.

Az új igazgatónő pár nap múlva, október elsején lépne hivatalba.

A múlt hét elején azonban névtelen levelet küldtek a polgármesternek és a pályázatelbíráló bizottság elnökének, amelynek megfogalmazói (az aláírás szerint Komárom mélyen csalódott és kedvüket vesztett polgárai – Hlboko sklamaný znechutený občania Komárna) a nyertes pályázó szakmai alkalmasságát vitatják.

“Az ötoldalas, törvények idézésével, paragrafusokkal teletűzdelt beadványban arra mutatnak rá, hogy a pályázati kiírásban a feltételek közt szociális jog, szociális pedagógia, közgazdaság vagy egészségügy szakirányú, másodfokú főiskolai végzettség szerepelt – írja az Új Szó. – Szerintük az andragógia (felnőttképzés), ami Polgár Hedvig végzettsége, nem tartozik egyik kategóriába sem. Az eset kapcsán kritikával illették a pályázatelbíráló bizottságot, a polgármestert, sőt a főellenőrt is. Megjegyezték: ha a városvezetés nem hozza helyre a hibát, október elseje után készek a számvevőszékhez fordulni az ügy kivizsgálását kérve.”

A névtelen levéllel a szeptember 19-i ülésen foglalkoztak. Egyesek szerint már lejárt az a határidő, amíg meg lehetett volna vétózni a szeptember 8-án elfogadott határozatot. Mások szerint meg kell vizsgálni a levélben foglaltakat is. Több képviselő viszont azon a véleményének adott hangot, hogy névtelen levelekkel nem kellene foglalkoznia a hivatalnak.

Az Új Szó meg nem erősített értesülései szerint az ügy hátterében az áll, hogy egy bizonyos lobbicsoport más személyt akart a nyugdíjas otthon élére, és a névtelen levéllel nyomást akartak gyakorolni a polgármesterre, hogy ne nevezze ki a pályázat nyertesét.

Forrás: Új Szó

Szólj hozzá!