Sport 2018. 06. 14.

Olimpiai, Európa- és világbajnokokkal tűzdelt versenyek a 60. Komáromi Kajak-Kenu Nagydíjon

A Komáromi Nagydíj idén ünnepli 60.születésnapját, a szervezők ennek alkalmából pedig nem akármilyen versennyel készülnek az érdeklődők számára. A június 16-án és 17-én megrendezésre kerülő eseményen olimpiai, Európa- és világbajnokok mérik majd össze tudásukat. 

A gazdag múltra visszatekintő esemény idei kiírása igazi csemegével szolgál a sport szerelmeseinek. Feltörekvő tehetségek, jelenkor és múlt nagy bajnokai egyaránt részt vesznek a 60. Komáromi Kajak-Kenu Nagydíjon.

Portálunk megkeresésére Likér Péter edző, az esemény szervezője beszélt a hétvégi nagydíjról: „Legfőbb célunk az volt, hogy méltóképp ünnepeljük a jubileumi 60. nagydíjat. Épp ezért döntöttünk az mellett, hogy meghívunk pár igazi kajakos nagyágyút a környező országokból. Szerencsére meríteni is volt miből, hiszen Magyarország ilyen tekintetben nagyhatalomnak számít, valamint Szlovákiában is rengeteg jó versenyző van.”  

A mezőnyben találhatjuk többek között a tavalyi világbajnok, idei Európa-bajnok cseh Josef Dostált, Birkás Balázst és Balaska Márkot, akik a 2017-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokság győztes kettőse, valamint a nagy tehetségnek tartott 20 esztendős Kopasz Bálintot is. Rajtuk kívül Szlovéniából és Olaszországból is érkeznek majd sportolók városunkba.

Mellettük a „mi” fiaink is vízre szállnak, így a kilátogatók a többszörös világbajnok Vlček Erikkel és Tarr Györggyel, valamint a közelmúltban világkupa győztes és második helyezést elérő Gelle Péter – Botek Ádám kettőssel is találkozhatnak majd.

„Az előfutamok már szombaton 9 órától elkezdődnek. A sportolók egyesben és párosban is versenybe szállnak majd. Külön érdekesség lesz, hogy nem előre meghatározott párosok versenyeznek majd egymással, hanem a helyszínen, sorsolással dől el a csapatok összetétele – tette hozzá Likér Péter.

A 60. Komáromi Kajak-Kenu Nagydíj június 16-án és 17-én várja a komáromi kajak-kenu klub területén mindazokat, akik egy nem mindennapi sportélmény részesei szeretnének lenni.

A részvétel ingyenes.