Régió 2020. 05. 25.

Önkéntesek jelentkezését várja a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat

A Felvidéken a jelenleg működő telefonos lelki elsősegély telefonszolgálat mellett újabb önkéntesek szakmai képzésére nyílik lehetőség. Ezért önkéntesek jelentkezését várjuk 2020. június 18-ig egy új csoport megalakításához Nyitra és Besztercebánya megye vonzáskörzetéből.

Emellett a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat eddig kialakult dunaszerdahelyi csapatába is keresünk lelkes önkénteseket Pozsony és Nagyszombat megyéből, akik részt szeretnének venni ebben a különleges szolgálatban!

Jelentkezési feltételek: 
– minimum középfokú végzettség,
– 23-65 éves életkor,
– nyitottság,
– jó kommunikációs készség,
– lelki terhelhetőség.

A képzés két részből áll:
– önismereti tréning 
– és elméleti képzés.

Az önismereti tréning és az elméleti képzés után a leendő ügyelők a témákhoz illeszkedő feladatokkal, szituációs és telefonos helyzetgyakorlatokkal készülnek fel a hívások fogadására.
A tréning vizsgával zárul és tanúsítványt ad.

A felkészített önkéntes ügyelők feladata a lelki segítségre szoruló emberek hívásainak fogadása.
Az önkéntes munka havonta 1-2 alkalommal történő elfoglaltság vállalását jelenti.

Jelentkezni lehet 2020. június 18-ig írásban a felvidekitelefonszolgalat@gmail.com e-mail címen. 

Kérjük, a jelentkezéshez csatoljanak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet arról, hogy miért szeretnének részt venni ebben a szolgálatban.  

Sok szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, és nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzájuk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.