Oktatás 2023. 03. 28.

A jövő kulcsa az oktatásban rejlik

Közeledik a Selye János Egyetem jelentkezési határideje. Válaszd az észak-komáromi intézmény képzéseit!

Miért érdemes a továbbtanulást választani a középiskola után?

Az érettségiző diákok számára az egyik legfontosabb kérdés, melyik felsőoktatási intézményben folytassák tovább tanulmányaikat? Az egyetemi évek sora az életünk egyik legfontosabb, legemlékezetesebb és legszebb időszaka lehet.

Rengeteg dolgot megtanulhatunk, tapasztalhatunk és átélhetünk, mielőtt kilépnénk a munkaerőpiacra.

A felsőoktatásban való részvétel remek lehetőséget kínál arra, hogy új “ismereteket“ szerezzünk a számunkra érdekes területen, és fejlesszük a képességeinket és készségeinket. A Selye János Egyetem egy olyan hely, ahol mindez megvalósulhat egy családias és támogató közösség részeseként.

A Selye János Egyetem számos területet lefedő tanulmányi programot kínál, amelyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az egyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a képzések minőségi, gyakorlatorientált és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó tudást nyújtsanak a hallgatóknak.

Milyen képzésekből választhatsz?

A Gazdaságtudományi és Informatikai Kar három alapszintű tanulmányi programja közül választhatnak az érdeklődők. A Vállalati gazdaságtan és menedzsment program során elméleti és gyakorlati ismeretek szerezhetőek az üzleti életről, a gazdaság működéséről és a menedzsmentről. Az Alkalmazott informatika iránt érdeklődők a szoftvertervezés, adatbázis-kezelés, számítógépes hálózatok és kommunikáció, valamint a webprogramozás ismeretanyagát sajátíthatják el. A Vidékfejlesztés célja, hogy a hallgatók megértsék a vidékfejlesztési stratégiák és tervek megvalósításának kulcsfontosságú aspektusait. A tanulmányi program segítségével a hallgatók megismerhetik azokat a gazdasági, társadalmi, környezeti és politikai tényezőket, amelyek hatással vannak a vidéki közösségekre.

A Tanárképző Kar által kínált tanári szakok szabad szakpárosításának köszönhetően a matematika, informatika, kémia, biológia, történelem, hitoktatás, magyar-, szlovák-, angol-, valamint a német nyelv és irodalom szakok közül választhatnak. A képzés során elsajátított tudás révén oktathatják a jövő generációit. Az Óvodapedagógia és köznevelés szakon a kisgyermekek fejlődésével, oktatásával és nevelésével kapcsolatos alapvető elméletekkel és gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg a hallgatók, valamint elsajátíthatják az óvodai oktatási módszereket, a különböző játékokat és azok alkalmazását a tanításban és a nevelésben.

A Református Teológiai Karon hallgatható Missziológia, diakónia és szociális gondoskodás program célja, hogy a hallgatók felkészüljenek az aktuális társadalmi problémák megoldására, valamint a vallási közösségek és rászorulók szolgálatára. Az egyházi szolgálat iránt elhivatott diákok számára a Református teológia osztatlan képzés ajánlott. Az 5 év során a hallgatók elmélyíthetik hitbeli ismereteiket, valamint felkészülnek a lelkészi, egyházmegyei, gyülekezeti, diakóniai és missziós feladatokra.

Modern, jól felszerelt kollégiumi épületek a város szélén.

Még nem késő jelentkezni!

A jelentkezési határidő 2023. március 31-ig tart! Az érdeklődőknek még van idejük összegyűjteni a szükséges dokumentumokat és kitölteni a jelentkezési lapot itt. Modern és kényelmes kollégiumával, magas szintű oktatásával és kikapcsolódási lehetőségeivel a Selye János Egyetem nemcsak egy hely, ahol hallgatók tanulnak, hanem egy olyan közösség is, amely segíti a hallgatók fejlődését és a sikeres jövőbeni célok elérését.

Bővebb információ: felveteli.ujs.sk