Mix 2017. 11. 23.

Új játszóteret avattak a Gesztenyés Óvodában

Az eseményen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Molnár Attila polgármestervárosunk alpolgármesterei és önkormányzati képviselői, valamint a helyi óvodák vezetői. A játszótér-felújítási program 2018 végéig Dél-Komárom összes óvodáját érinti majd.

Az ünnepség az óvodások vidám műsorával kezdődött, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy gyermekeink 3 és 6 éves koruk között szinte ugyanannyi időt töltenek az óvodában, mint otthon, ezért nem mindegy, hogy mindezt milyen körülmények között teszik.

„A Gesztenyés Óvoda játszóterének felújítása 30 millió forintba került, amit az önkormányzat saját erőből finanszírozott” – hangsúlyozta a képviselő.

Köszöntőjében dr. Molnár Attila rámutatott, amikor az önkormányzat évekkel ezelőtt anyagi nehézségekkel küzdött, az intézményektől akkor is minden támogatást megkaptak, így most itt a lehetőség, hogy ezt viszonozzák.

„A Gesztenyés Óvoda a város legnagyobb óvodája, ezért itt kezdődött meg a játszótér-felújítási program, azonban jövő év végéig valamennyi óvodában hasonló beruházásra sor kerül, hogy mindenhol modern, korszerű és biztonságos játszóterek létesüljenek. A következő helyszín a Színes Óvoda lesz” – tudtuk meg dr. Molnár Attila polgármestertől.

Az intézmény vezetője dr. Halászné Szeder Anikó a szalagátvágás előtt elmondta, egy évvel ezelőtt azon tanakodtak kollégáival, hogyan tegyék szebbé az udvart és a játszóteret. Arra álmukban sem mertek gondolni, hogy az önkormányzattól valódi kis mesebirodalmat kapnak majd.

Mindez a városvezetés jövőbe vetett hitét mutatja” – emelte ki az óvodavezető. Az avatás után a gyerekek nyomban birtokba is vették az új játékokat.

Képgaléria: