Mix 2015. 09. 24.

Őszi finomságok Hévízen

„Itt van az ősz, itt van újra”… szól az ismert vers. Ha ősz, akkor az első gondolat, ami eszünkbe jut az nem más, mint a szőlő és a bor.  A szüretnek sok helyen lassan már vége, a borosgazdák, pincészetek kíváncsian várják, hogy változatos termésből készülő újbort megkóstolhassák az. Amíg nem jön el a pillanat, addig bizony az óborral kell beérni.

A hévízi gasztronómiának is az egyik meghatározó eleme a fent említett bor. Emellett a helyi vendéglátó egységek bőven kínálják a magyaros és nemzetközi konyha remekeit. De nem feledkeznek meg a modern táplálkozási trendekről sem: allergén szegény ételeket fogyasztók, diétázók is megtalálják az igényeiknek megfelelő étkeket, akár a szállodákban, akár az éttermekben.

Manapság tudatos vásárlónak lenni nem csak „divatos”, de szükséges is. Ha valóban törődünk magunk és családunk egészségével, akkor tudatosan megválogatjuk, mi kerüljön az asztalra. Nem mindegy, hogy a távoli országokból beszállított, ugyan csábító színű, illatú, de valójában tápértékben nem sokat érő gyümölcsöt-zöldséget vesszük meg, vagy a helyi, megbízható, ellenőrzött forrásból származó természetes, akár bio élelmiszereket.

A helyi termelői piacok árusainak kínálata ilyenkor ősz kezdetén a legbőségesebb. Érdemes rendszeresen kilátogatni ezekre a piacokra, hiszen szemmel látható a különbség a termelői piacok és nagyáruházak kínálata között. Sőt, nem csak szemmel, de más érzékszerveinkkel is tapasztalható a különbség: más íze, illata van az itt vásárolt élelmiszerekből készült leveseknek, húsoknak, ételeknek.

Ezeken a piacokon az élelmiszerek mellett kézműves termékekkel, népművészek munkáival is találkozhatunk, akik csak természetes alapanyagokat használnak portékáik készítéséhez.

A Hévízi Termelői Piac sok terméket, újdonságot kínál idén ősszel is. A négy éve még csak néhány kofával induló piac, mára a környék legnépszerűbb termelői piacává nőtte ki magát. Hétről-hétre közel 800 árus fordul meg a nagyparkoló mögötti területen. Heti három alkalommal kínálják kézműves termékeiket az érdeklődők számára.

02

A gyümölcs és zöldség, virágok, méz, húskészítmények, sajtkülönlegességek, szörpök, zöldséglevek, pálinkák, tradicionális kézműves borok – eperből, áfonyából, málnából, lekvárok, olajok, savanyúságok, péktermékek, kürtőskalács, sütemények, tepertő, különleges fából, fémből, egyedi készítésű dísztárgyak, dobozok, ékszerek bármilyen alkalomra, akár névre szólóan is; textilből készült használati tárgyak, nemezelő technikával készült kézműves ruhák, cserépedények, szappanok, kosarak és még sorolhatnánk sokáig. A kínálat nagyon bőséges, és folyamatosan érkeznek új árusok, kézműves termelők.

Látogasson el Ön is a hévízi termelői piacra!

01

Nyitva tartás:
Kedd: 7:00-13:00
Csütörtök: 14.00-19.00
Szombat: 7:00-13:00

Bővebb információkért keresse kollégáinkat:
Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
www.heviz.hu

Hévízi szállástippjeink:
A gyógytótól 200 m-re, Hévíz központjában várja Önöket a GUSZTI VILLA HÉVÍZ!
Gourmet élmény – Ízélmény és fürdővarázs 4*superior színvonalon
Aki minőségi, stílusos szállásra vágyik hotel szintű szolgáltatásokkal és berendezéssel, de ódzkodik a szállodák zajától és a tömegtől, annak kiváló választás a Piroska Villa.

Szólj hozzá!