Mix 2016. 10. 14.

Nehezen veszi fel a mindennapok ritmusát? Mi tudjuk a megoldást!

Önnek is nehézére esnek az első reggeli mozdulatok, esetleg napközben is vannak fájdalmas pillanatok? Szakértőink elmondják, hogyan segít problémáján a Hévízi Tradicionális Kúra.

A Hévízi tó gyógyhatásaira felépült kezelési rendszer segíthet az Ön mozgásszervi problémáin is! Korábbi cikkünkben olvashatott arról, milyen panaszok esetén hatásos és hogyan zajlik a Hévízi Tradicionális Kúra (HTK). Most megtudhatja, pontosan milyen kezelésekből áll.

Szakértő kezekben
Miután túl van orvosi vizsgálaton, és a kezeléseit is beosztották, már nincs más dolga, mint hogy a megadott időpontokban megjelenjen a kezelésen, melyet szakképzett személyzet végez az orvos által adott utasítások alapján. A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórházban végzett kúrán való részvételhez minden esetben beutaló szükséges, de más szolgáltatóknál/szállodákban e-nélkül is bejelentkezhetünk kúrára.

A kezelések két részre oszthatók a HTK szerint: ezek lehetnek alap és kiegészítő kezelések. Ezek közül írta fel az orvos kombinálva a számára legmegfelelőbbeket.

Miből állhatnak az alap és kiegészítő kezelések?

Az alap kezelések közé soroljuk alábbi kezeléstípusokat: 

  1. Gyógyvízben való fürdést, amelynek specialitását a hévízi gyógyvíz adja. A tóban való fürdés már akkor is egyedülálló élmény, ha „csak úgy”, nem a kúra részeként próbálja ki. A legkülönlegesebb benne más fürdőkhöz képest az, hogy hévízi az egyetlen olyan fürdő, ahol álló helyzetben fürdőzhet.
  2. Az iszapkezeléseket, melyek különlegességét az iszap összetétele adja, az hogy a vízben lévő anyagok itt koncentráltabban vannak jelen. A szerves és szervetlen anyagokat egyaránt tartalmazó gyógyiszap egyik legfőbb hatása, hogy melegen tartja a kezelt testrészt, így a benne lévő ásványi anyagok még hatékonyabban fejtik ki hatásukat.
  3. A harmadik alapkezelés pedig a súlyfürdő, mely egy hévízi fürdőorvos Dr. Moll Károly találmánya. Lényege, hogy a csigolyákat eltávolítsa egymástól, gerincet kíméletesen megnyújtsa, így tehermentesítve azt.

Kiegészítő kezelésként kaphat:

  • gyógymasszázst,
  • mozgásterápiás (pl. gyógytorna),
  • fizioterápiás (pl. elektroterápia) vagy
  • hidroterápiás (pl. víz alatti sugármasszázs) kezeléseket.

Kíváncsi a kiegészítő kezelések részleteire is? Nézze meg szakértőkkel készült videóinkat!

.
.
Meddig tart a kúra?
A kúra hosszát alapvetően a betegség típusa és a vendég állapota határozza meg. Ez ideális esetben minimum 2 hét. A fent említett kezelések közül egy kúra során általában kezeléstípusonként 10-15 alkalmat ír fel a kezelőorvos. Fontos tudni, hogy a Hévízi Tradicionális Kúra kezelései nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kialakulását.

Hol és hogyan vehető igénybe?
Természetesen szlovák állampolgárok is gyógyulhatnak Hévízen kedvezményesen (a kórházban, vagy akár más magán szolgáltatónál is). Mindössze annyi a teendőjük, hogy a saját biztosítónál meghatározott formanyomtatványt igényelnek, valamint egy háziorvosuknál egy beutalót. Utóbbi nem minden esetben szükséges.

Számos szolgáltató kínálja a Hévízi Tradicionális Kúrát, mint:

Relaxáljon Ön is a Hotel Aquamarin 34-38 °C meleg gyógyvizes medencéiben, szaunáiban… már 7 875 Ft-tól / fő / éj

Egyénre szabott terápia a Tófürdő szállodájában! „Egészséges gerincért” program tradicionális kezelésekkel és napi korlátlan tóbelépővel!

Tradicionális hévízi gyógykúra és egészségmegőrző kezelések a NaturMed Hotel Carbonában

Ha szeretne még többet tudni a Hévízi Tradicionális Kúráról, keresse kollégáinkat:
Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
http://www.heviz.hu/

Szólj hozzá!