Mix 2016. 09. 30.

Fáj a háta, dereka? Szabaduljon meg a fájdalomtól!

Fáj a háta, dereka? Szabaduljon meg a fájdalomtól! Hévízi szakértőink elmondják, hogyan.

A több mint 200 éves gyógyászati hagyományok mellett, évente több ezer gyógyult vendég bizonyítja a Hévízi Tradicionális Kúra hatékonyságát. A kúra alapját képező gyógyvíz magas ásványi anyag tartalma, a terápiát kiegészítő kezelések – melyek egyénre szabottan kerülnek összeállításra – mind hozzásegítik a gyógyuláshoz.

Elsősorban a mozgásszervi megbetegedések (pl. porckorong vagy izületi problémák, meszesedés), vagy műtéteket (pl. porckorong, sérvműtét) és töréseket, baleseteket követő utókezelésre szoruló esetekben hatásos. De hosszan elhúzódó nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegségek kiegészítő kezelésére is alkalmazható.

  • Hogyan indul?

A komplex kezelési terv felállítását orvosi állapotfelmérő vizsgálat előzi meg minden esetben. A személyes egészségi állapottól függően határozzák meg a szakorvosok a kezelések fajtáját és gyakoriságát, pl. meddig kell a gyógyvízben fürdenünk, vagy hány alkalommal kaphatunk iszapkezelést. A kezelési terv teljesítésében képzett kezelők segítenek, folyamatos orvosi kontroll mellett.

 

  • Miből áll, és milyen hosszú egy ilyen kúra?

A hévízi gyógykúrának három alapeleme van, melyek a következők lehetnek: fürdőzés minősített gyógyvízben, gyógyiszappakolás vagy gyógyiszapfürdő, súlyfürdő (Dr. Moll Károly hévízi reumatológus találmánya). Kiegészítő kezelésként alkalmazható még- egyéni kezelési terv szerint – gyógyvíz fogyasztása, gyógymasszázsok, mozgásterápiás kezelések, fizikoterápiás kezelések, és hidroterápiás kezelések.
A kúra időtartama ideális esetben két hét, de ez az egyéni állapottól és az orvosi vizsgálattól is függ.

  • Hogyan és hol vehető igénybe?

Hévízi gyógykezeléseket természetesen szlovák állampolgárok is kedvezményesen vehetik igénybe (akár a kórházban akár más magán szolgáltatónál). Nem kell mást tenniük, mint a saját biztosítónál igényelni egy meghatározott formanyomtatványt, mellyel igénybe vehetik a kezeléseket. A kezelés típusától függően szükség lehet orvosi beutalóra is, melyet a saját házi orvos is kiállíthat.

Számos szolgáltató kínálja a Hévízi Tradicionális Kúrát, mint:

Hotel Aquamarin*** – Relaxáljon Ön is a Hévízi Tradicionális Kúra védjeggyel ellátott Hotel Aquamarinban kedvező áron… már 9 270 Ft-tól / fő / éj

Hotel Spa Hévíz****/*** – Egyénre szabott terápia a Tófürdő szállodájában! „Egészséges gerincért” program tradicionális kezelésekkel és napi korlátlan tóbelépővel!

Ha szeretne még többet tudni a Hévízi Tradicionális Kúráról, keresse kollégáinkat:
Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
http://www.heviz.hu/

Szólj hozzá!