Város 2017. 01. 05.

Pályázat roma polgári járőr poszt betöltésére

A képviselő-testület a novemberi ülésén döntött a roma polgári járőrség létrehozásáról, amely két személy állandó foglalkoztatásával számol. Az önkormányzat erre a célra 22 100 eurót különített el a 2017-es költségvetésben. A város ezzel a lépéssel elsősorban a I. és II. lakótelep, továbbá a harcsási szociális lakások területén szeretne javítani a közrenden és a közbiztonságon, azokra a tapasztalatokra építve, amelyek más városokban beváltak.

A városi rendőrség vezetői és a szociális munkások Füleken is jártak személyesen, hogy azt ott sikeresen működő, jó példaként emlegetett járőrszolgálat működéséről információkat gyűjtsenek.

Az önkormányzat az őrjárat kialakításakor a roma kormánybiztos, Ravasz Ábel ajánlásaira épített, továbbá a biztos által készített metodika alapján került kidolgozásra a roma járőrszolgálat működésének alapszabálya, amelyet a képviselőtestület december közepén fogadott el.

A roma polgári járőrség statútuma:

http://www.komarom.sk/zastupitelstvo/2016-12-08/Iratok/PDF/TE-1079.pdf

A városi rendőrség vezetői az állami rendőrséggel együttműködve készítik elő a járőrszolgálat indítását. A kiválasztás után a járőröknek képzéseken kell részt venni, hogy megfelelő módon gyakorolják hatáskörüket.

A városi hivatal meghirdette a pályázatot a roma polgári járőr posztokra, amire várják a jelentkezőket. A problémás területeken nyomtatott formában is eljuttatják a postaládákba a felhívást. A kezdeményezés célja az érintettek bevonása, és ezzel a közös felelősségvállalás erősítése.

Pályázat roma polgári járőr poszt betöltésére

Komárom város pályázatot hirdet roma polgári járőr poszt betöltésére.

 A szükséges okmányok:

  • felvételi kérvény,
  • szakmai önéletrajz,
  • erkölcsi bizonyítvány (odpis z registra trestov),
  • az iskolai végzettséget igazoló dokumentumok,
  • a személyi adatok feldolgozását engedélyező igazolás – a nyomtatvány a városi rendőrségen kérhető ki (súhlas so spracovaním osobných údajov),
  • e-mail cím és/vagy telefonszám feltüntetése.

Felvételi feltételek:

  • 18 év feletti életkor,
  • feddhetetlenség,
  • testi, lelki és szellemi alkalmasság,
  • számítógépes ismeretek előnyt jelentenek.

A kérvényt a szükséges dokumentumokkal együtt legkésőbb 2017. január 20-ig, 12 óráig kérjük leadni a városi hivatal iktatójában (Klapka tér 1.) vagy a városi rendőrség ügyeletén (Vár út 3692). A borítékra írja rá “Výberové konanie – roma polgári járőr”.

A feltételeket teljesítő jelentkezők a szóbeli felvételi meghallgatás előtt legkésőbb hét nappal értesítést kapnak.

Komárom, 2017. január 5.

Szólj hozzá!