Város 2017. 02. 07.

Pályázati lehetőségek komáromiaknak

Komárom város 3 különböző területen hirdetett pályázati lehetőségeket. Az önkormányzat mindhárom esetben 10 ezer eurót különített el a megjelölt célokra.

A maximális igényelhető összeg 2000 euró. A beérkező pályázatok beadása és elbírálása folyamatos a keretösszeg kimerítéséig. A pályázatokról a szakbizottságok ajánlása alapján a képviselő-testület dönt.

A pénzügyi támogatást az a jogi- vagy fizikai személy, vállalkozó kérvényezheti, akinek székhelye vagy állandó lakhelye a város területén van, vállalkozásukat, tevékenységüket a város területén végzik, vagy szolgáltatásokat kínálnak a város lakosságának.

1. Környezetvédelem

10 ezer euró életkörnyezetünk minőségének javítására és természeti értékeink védelmére. A pénzügyi támogatást a következő területeken lehet igényelni:

  • zöldfelületek arányának növelése és minőségének javítása Komárom városában
  • zöldterületek védelme, a közterületek minőségének javítása (faültetés, gyepesítés, zöldfelületek gondozása, virágültetés közterületen).

Részletes információ itt:

http://www.komarno.sk/hu/felhivas-varosi-tamogatasok-kervenyezesere_4326-n.html

2. Idegenforgalom

10 ezer euró idegenforgalmi fejlesztésekre. A pénzügyi támogatást a következő területeken lehet igényelni:

  • Szellemi és kulturális értékek teremtése, fejlesztése, helyreállítása és bemutatása az idegenforgalom fejlesztésének támogatása céljából Komárom város területén.

Részletes információ itt:

http://www.komarno.sk/content/docup/shortnews/1875082d99a04d542a35b3f0d4931d3f.pdf

3. Műemlék- és épített örökség védelem

10 ezer euró műemlékek védelmére. A pénzügyi támogatást a következő területeken lehet igényelni:

  • Műemlékek, emlékhelyek, a komáromi védett sírok felújítására és megóvására a kulturális örökség megőrzésének céljából Komárom város területén.

Részletes információ:

http://www.komarno.sk/content/docup/shortnews/f73a93647c4908269e7e9f0a77271d88.pdf