Város 2016. 04. 08.

Pedagógusnapi ünnepség a Műszaki Szakközépiskolában

“Oszd meg a tudásodat másokkal: ez az egyik módja annak, hogy halhatatlan légy.” (Tendzin Gyaco, a dalai láma)

2016. április 1-jén a pedagógusokat ünnepeltük a komáromi Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskolában.

Az idei pedagógusnapot a korábbiakkal ellentétben nem egy étteremben, hanem az iskola épületében tartottuk. Az iskola tanárain és szakoktatóin kívül a megérdemelt pihenésüket töltő nyugdíjas kollégákat is meghívták a szervezők, hogy legalább pár órára újra átérezhessék az iskola hangulatát, nagyot szippanthassanak a krétaporos levegőből és élvezhessék régi – új kollégáik társaságát.

A tanári karnak és vendégeinknek iskolánk tanulói rövid, irodalmi – zenés programmal kedveskedtek, majd iskolánk igazgatója, Pál Elemér mérnök üdvözölte a kollégákat és a meghívott vendégeket.

Az ünnep alkalmából beszéde végén az Év Tanára díjjal tüntette ki Szabó Ildikó angol – orosz – magyar szakos tanárnőt és Tóth Leopold szakoktatót.

_MG_0293 (Small)

Ezt követően szót kért az iskola volt igazgatóhelyettese, Juhász Árpád is, aki beszédében meghatottan elevenítette fel iskolánk alakulásának történetét és a régi, közös emlékeket. A bőséges, ünnepi ebéd elfogyasztása után sétára invitáltuk a nyugdíjas kollégákat, hiszen sokan közülük most először jártak az iskola új épületének falai között. Szemügyre vehették az új szaktantermeket és betekintést nyerhettek az új szakma, a digitális médiagrafika világába.

_MG_0189 (Small)

A délután a továbbiakban nosztalgikus hangulatban telt: a finom sütemény és kávé mellett üldögélve közösen emlékeztünk a régi időkre, vendégeink megosztották velünk értékes tapasztalataikat, mi pedig cserébe beszámoltunk nekik az iskolai élet újdonságairól, például az elektronikus osztálykönyvről.

Ezúton köszönjük mindannyiuknak, hogy elfogadták a meghívást, és megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

Mgr. Nagy Ágnes

Szólj hozzá!